МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

09 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 08.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 9
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- На 08.10. т.г., е постъпил сигнал за кражба на сумата от 450 лв., извършена след проникване през незаключена врата в частен дом, намиращ се в м-ст «Ментише». След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е Д.Д. (53 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.10. т.г., около 23:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Доброволци», при извършена полицейска проверка на К.А. (35 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,57 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. К.А. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 08.10. т.г., около 04:00 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Младост», при извършена полицейска проверка на Ю.Д. (25 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си две недопушени цигари, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,19 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Ю.Д. е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.10. т.г., около 17:40 часа, в гр. Аксаково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач С.Г. (42 г.) от гр. Варна, е установено, че същият управлява МПС с поставени регистарционни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.10. т.г., около 23:45 часа, в гр. Аксаково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач С.С. (34 г.) от гр. Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,92 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.10. т.г., около 17:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Хъшове», при извършена полицейска проверка на П.Т. (39 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си две пакетечета, съдържащи кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,10 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. П.Т. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 08.10. т.г., около 12:30 часа, на бул. «Ян Палах», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Тойота» Ж.Д. (67 г.) от Варна, по време на движението си, се отклонява вдясно по посоката си на движение и става причина за ПТП с мотопед «Соник», който се движи там. Вследствие на инцидента, водачът на мотопеда (36 г.) получава контузия на глезен, прегледан е и освободен, без опасност за живота.  III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 09.10. т.г., около 03:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в барака, намираща се в м-ст «Боровец». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е цялата постройка. 

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в стърнище; 

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 09 октомври 2018 | 11:33