МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

08 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 05-07.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 10
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 2
5. Убийство - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 10 престъпления. 
    Регистрирани са 11 ПТП с 21 пострадали граждани през посочения период. 

- Криминалисти от ОД на МВР – Варна задържаха извършителят на тежко криминално пресъпление
  Жертвата е 36 – годишен мъж от Дългопол
  На 6 октомври, около обяд, от Център за спешна медицинска помощ – Дългопол, е постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние. Установено е, че 36-годишният жител на Дългопол е станал жертва на тежко криминално престъпление. В резултат на оперативно – издирвателните действия и последвалите действия по разследване на случая е задържан за срок до 24 часа М.П. (55 г.), местен жител, който е привлечен като обвиняем. Работата по случая продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. 

- На 07.10. т.г., около 16:10 часа, в с. Горен чифлик, при извършване на полицейска проверка на л.а. «ВАЗ» с водач Н.Х. (60 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, а автомобилът е дерегистриран по служебен ред. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.10. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Петко Напетов», М.В. (54 г.) от Варна, известен на МВР, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в отправяне на ругатни и обиди към полицейски служители. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 07.10. т.г., около 13:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Дачия» с водач И.П. (35 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.10. т.г., около 15:40 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач О.Д. (29 г.) от с. Звездица, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.10. т.г., около 16:30 часа, в с. Горен чифлик, при извършване на полицейска проверка на л.а. «ВАЗ» с водач Н.Х. (60 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за същото нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.Х. е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.10. т.г., около 03:40 часа, в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Ж.И. (26 г.) от с. Чернево, неизвестен на МВР, е установено, че същият управлява МПС със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.10. т.г., около 11:30 часа, е постъпил сигнал за кражба на преносим компютър, оставен без надзор в заведение, намиращо се на ул. «Цар Симеон I». След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е Х.Х. (19 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Х.Х. е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.10. т.г., около 21:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Тойота» с водачка М.М. (44 г.) от гр. Варна, е установено, че същата управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,34 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

- На 04.10. т.г., около 15:40 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на В.К. (27 г.) от гр. Дългопол, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си угарка от цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,04 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. В.К. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 07.10. т.г., около 23:05 часа, в гр. Белослав, на кръстовището на ул. «Йордан Йовков» и ул. «Трети март», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» И.И. (73 г.), местен жител, по време на движението си, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Фолксваген». Вследствие на инцидента са пострадали двамата водачи, които са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота. При извършените проверки за употреба на алкохол от страна на водачите, е установено, че И.И. е управлявал МПС след употреба на такъв с концентрация под 1,2 промила в издишания въздух.

- На 06.10. т.г., ококо 03:30 часа, в гр. Суворово, е възникнало ПТП. 28-годишният  водач на л.а. «Опел», на кръстовище, отнема предимството и блъска л.а. «Фолксваген». Вследствие на инцидента са пострадали четирима души. Двама от тях - водач и пътник (19 г.) от първия автомобил са настанени с различни травми в билнично заведение, с опасност за живота. Водачът на втория автомобил (26 г.) и неговият спътник (18 г.) са освободени за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 06.10. т.г., около 12:40 часа, в гр. Варна, на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Форд» Н.М. (52 г.) от Варна, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента 68-годишната жена получава фрактура на ляв крак и контузни наранявания, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 05.10. т.г., около 10:10 часа, на АМ «Хемус», в района на Девня, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» Н.Ч. (28 г.) от Шумен, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска т.а. «Скания». Вследствие на инцидента мъжът получава фрактури на прешлени на шията и фрактура на таз, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 05.10. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Приморски», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «БМВ» П.П. (42 г.) от Аксаково, по време на движението си, блъска пешеходка, която се движи попътно на автомобила, на пътното платно. Вследствие на инцидента 88-годишната жена получава фрактура на глезен, прегледана е и освободена, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 05.10. т.г., около 15:50 часа, в гр. Варна, на бул. «Трети март», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ситроен» Г.Г. (68 г.) от с. Тополи, по време на излизане от крайпътна територия, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Опел». Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и е освободен, без опасност за живота. 

- На 05.10. т.г., около 17:50 часа, на пътя Варна - Девня, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Шевролет» Д.В. (29 г.) от Варна предприема маневра за изпреварване без да се е убедил, че е безопасно и е блъснат от л.а. «Нисан», който се намира в съседната лента. Вследствие на инцидента са пострадали водачът на първия автомобил и пътничка от същия (21 г.), които получават контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота. 

- На 05.10. т.г., около 18:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Алфа Ромео» С.Р. (38 г.) от с. Любен Каравелов, при опит да навлезе в крайпътна територия, не пропуска и е блъснат от л.а. «Мерцедес», движещ се в права посока. Вследствие на инцидента са пострадали общо шестима души – три жени и дете от първия автомобил и двама пътници от втория. Всички пострадали са получили контузни наранявания, прегледани са и е освободени, без опасност за живота. 

- На 05.10. т.г., около 19:20 часа, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на автобус от масовия градски транспорт Д.К. (59 г.), при рязка употреба на спирачки, с цел предотвратяване на ПТП с внезапно навлязъл на пътното платно пешеходец (36 г. от Добрич), предизвиква падане на две жени в салона на автобуса. Вследствие на инцидента жените (на 62 г. и на 50 г.) получават контузни наранявания, прегледани са и е освободени, без опасност за живота. 

- На 05.10. т.г., около 20:20 часа, на пътя Белослав - Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Пежо» В.Т. (29 г.), арменски гражданин, продължително пребиваващ във Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се обръща в канавка извън пътя.  Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на бедро, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 05.10. т.г., около 22:00 часа, в гр. Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «БМВ» Н.Н. (20 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в бордюр.  Вследствие на инцидента мъжът получава контузия на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 


III. Характерни случаи:

- Служители на ОД на МВР – Варна работят по изясняване на случай с проявено насилие над куче
Сигнал за инцидента е подаден в събота вечер, като действията по разследването му са започнали незабавно. Има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна проокуратура – Варна. Изясненяват се детайли и обстоятелства около случилото се. IV. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 7 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 07.10. т.г., около 07:50 часа, е получен сигнал за пожар в кухнята на къща, намираща се в м-ст «Фичоза» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са: домашно имущество, домакински електрически уреди, опушени са 300 кв. м стени.

На 06.10. т.г., около 08:35 часа, е получен сигнал за пожар в мотокар, намиращ се в гр. Игнатиево. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожена е цялата машина.

На 05.10. т.г., около 18:10 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се гр. Варна, в ж.к. «Виница». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожена е електрическа инсталация.

На 05 и 06.10. т.г., са постъпили 4 сигнала за пожари в ПВЦ контейнери. Причините за инцидентите се изясняват. Унищожени са общо четири контейнера за отпадъци.

- 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в контейнери за отпадъци; 

- 8 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 08 октомври 2018 | 13:48