МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

05 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- Служители на ОД на МВР – Варна разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана
  При извършена полицейска проверка в частен имот, разположен в с. Изгрев, собственост на Д.Н. (51 г.) от Варна, са намерени и иззети 14 растения марихуана с височина 2 метра. В помещението, където са отглеждани растенията, е извършено претърсване, като е установено, че оранжерията е оборудвана със специални лампи. По случая е образувано досъдебно производство. Районната прокуратура в Девня привлече като обвиняем за отглеждане на марихуана в оранжерия – престъпление по член 354в, ал. 1 от НК, 52-годишния мъж. Спрямо него е взета мярка за неотклонение «Парична гаранция» в размер на 1000 лева.

Бързи полицейски производства:

- На 04.10. т.г., около 11:05 часа, в с. Стефан Караджа, при извършване на полицейска проверка на челен товарач «Боб Кат» с водач А.А. (34 г.) от с. Изворник, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. А.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 03.10. т.г., около 22:00 часа, е получен сигнал за кражба на мобилен телефон, извършена на бул. «Сливница». След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е А.С. (54 г.) от Варна, известна на МВР и осъждана. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.С. е задържана за срок до 24 часа.

- На 02.10. т.г., около 13:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Мир», при извършена полицейска проверка на С.А. (20 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,42 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. С.А. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 04.10. т.г., около 14:00 часа, на кръстовището на ул. «Първи май» и ул. «Георги Стаматов», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Форд» Х.Т. (24 г.) от Варна, по време на движението си, при завой наляво, не пропуска и блъска л.а. «Ауди», който се движи в права посока. Вследствие на инцидента, в болнично заведение е отведена пътничка от първия автомобил (22 г.), като по-късно същата е освободена с контузни наранявания. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 04.10. т.г., около 07:15 часа, е постъпил сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се на ул. «Княз Черкаски». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 40 кв. м покривна конструкция.

На 04.10. т.г., около 13:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в помещение за животни, намиращо се с. Белоградец. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – технически неизправна газова бутилка. Унищожени са 400 кв. м покривна конструкция, фураж – 10 тона, селскостопански животни.

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в дървена барака, в метален контейнер и в комин; 

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 05 октомври 2018 | 10:58