МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

04 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 03.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Разкрит е извършителят на кражба на л.а. «ВАЗ», извършена в гр. Белослав
   На 29.09. т.г., е постъпил сигнал за кражба на л.а. «ВАЗ», паркиран пред частен дом, намиращ се в гр. Белослав. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая, е установено, че извършители на деянието са две непълнолетни момчета от града, известни на МВР. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Варна. Момчетата са задържани за срок до 24 часа. Автомобилът, обект на кражбата, е намерен.


Бързи полицейски производства:

- На 03.10. т.г., около 12:30 часа, в гр. Провадия, на ул. «Юрий Венелин», Б.Д. (44 г.) от Провадия, известен на МВР и осъждан, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и оказва съпротива на органите на реда. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 03.10. т.г., около 13:15 часа, в гр. Варна, на ул. «Странджа», при извършена полицейска проверка на А.Н. (18 г.) от Аксаково, неизвестна на МВР, е установено, че същата държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,28 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. А.Н. е задържана за срок до 24 часа.


ПТП:


- На 03.10. т.г., около 08:310 часа, на пътя от гр. Варна за с. Тополи, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» Д.К. (79 г.) от Варна, по време на движението си, при завой наляво, не пропуска и блъска л.а. «Субару», който се движи в права посока. Вследствие на инцидента, в болнично заведение са отведени водачите на двата автомобила, като по-късно същите са освободени без тежки травми, с контузни наранявания.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 03.10. т.г., около 19:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в кабината на камион, намиращ се в с. Аспарухово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са водни съединения и изолация на кабината.

На 04.09. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е един контейнер за отпадъци.

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през изминалото денонощие; 

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 04 октомври 2018 | 10:24