МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

03 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 02.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 1 загинал и 5 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- На 02.10. т.г., около 23:30 часа, е постъпил сигнал за конфликт, възникнал пред игрална зала в ж.к. «Вл. Варненчик». 25-годишен мъж е извадил нож и е нанесъл прободна рана в областта на гърдите на 29 годишен мъж.  По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Няма опасност за живота на пострадалия.

- На 29.09. т.г., около 21:30 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», при извършена полицейска проверка на Д.И. (18 г.) от Варна и В.С. (20 г.), е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,24 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

- На 03.10. т.г., в с. Стефан Караджа, при извършване на съвместна проверка на полицейски служители и служители на електроразпределително дружество в дома на Р.Ф. (49 г.), е установено неправомерно присъединяване на къщата към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. 

- На 29.09. т.г., около 22:30 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на С.Р. (34 г.) от Варна, известна на МВР и осъждана, е установено, че същата държи в себе си суха тревиста маса и пакетче с кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,54 гр. и хероин с тегло 0,04 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 02.10. т.г., около 23:50 часа, в центъра на с. Детелина, е установен в безпомощно състояние 54-годишен мъж. При извършените действия по разследване на случая е установено, че мъжът е бил блъснат от лек автомобил. На около 200 м от местопроизшествието е намерен л.а. «Форд», за който е установено, че е участник в ПТП. По случая има образувано досъдебно производство. Задържан е 33 годишен мъж, чиято съпричастност към инцидента се изяснява. Пешеходецът е починал.

- На 02.10. т.г., около 09:20 часа, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на автобус от масовия градски транспорт, при рязка употреба на спирачки, предизвиква удар в метален прът на пътничка – 77 г., която не пада на земята и не уведомява никого за случилото се. По-късно същата търси лекарска помощ и е установено, че  вследствие на инцидента, жената е получила фрактура на череп,  настанена е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 02.10. т.г., около 14:30 часа, на ул. «Тодор Влайков», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Шевролет» С.Х. (28 г.) от Варна, по време на движението си, при завой наляво, не пропуска и блъска л.а. «Фолксваген», който се движи в права посока, а след това блъска и паркиран л.а. «Фиат». Вследствие на инцидента е пострадало дете, пътуващо в първия автомобил, което получава контузия на глава. Пострадал е и водачът на втория автомобил (28 г.), който също е контузен. Няма опасност за живота на двамата пострадали. 

- На 02.10. т.г., около 16:30 часа, на кръстовището на бул. «Сливница» и ул. «Съборни», е възникнало ПТП. Водачката на тролейбус от масовия градски транспорт Г.С. (53 г.) от Варна, навлиза на забранителен сигнал на светофарната уредба и блъска л.а. «Шкода». Вследствие на инцидента са пострадали пътничка от тролея (58 г.) и водачът на второто МПС (58 г.). Двамата получават контузни  наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 02.10. т.г., около 20:10 часа, е постъпил сигнал за пожар в рекламна табела на магазин, намиращ се на бул. «Съборни». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожен е електрически кабел.

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през изминалото денонощие; 

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 03 октомври 2018 | 12:02