МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

02 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 01.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 

    Регистрирани са 7 ПТП с 2 загинали и 8 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Разкрит е извършителят на кражба на л.а. «БМВ», извършена в с. Неофит Рилски
  На 29.09. т.г., е постъпил сигнал за кражба на л.а. «БМВ», паркиран пред частен дом, намиращ се в с. Неофит Рилски. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е К.М. (18 г.) от Белослав, известен на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Варна. К.М. е задържан за срок до 24 часа. Автомобилът, обект на кражбата е намерен.

- На 01.10. т.г., около 06:00 часа, О.М. (33 г.), украински гражданин – турист, е увредил помещение в сградата на Четвърто РУ на МВР в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.09. т.г., е постъпил сигнал за увреждане на автомат за кафе, намиращ се в района на бул. «Вл. Варненчик» във Варна. Неизвестно лице е счупило отвора за чаши и осветлението на машината. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Г.В. (21 г.) от Русе, неизвестен на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 29.09. т.г., около 17:00 часа, в гр. Варна, на територията на голям търговски център, е извършена полицейска проверка на С.И. (19 г.) от Силистра и В.С. (20 г.), украински гражданин, продължително пребиваващ в гр. Варна. Установено е, че С.И. държи в себе си недопушена цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,06 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 01.10. т.г., около 15:00 часа, на пътя от с. Константиново за Белослав, е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Мерцедес» Н.С. (37 г.) от Белослав, поради движение с несъобразена с пътните и метеорологичните условия скорост, губи контрол над МПС, излиза извън платното за движение е се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента, на място загиват водача на автомобила и неговият спътник (33 г. от с. Божурово, обл. Добрич). По случая има образувано досъдебно производство.

- На 01.10. т.г., около 07:35 часа, на пътя от Девня за Белослав, е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Фиат» Д.Д. (42 г.) от Девня, на кръстовище, при наличието на пътен знак «Б2 - Спри! Пропусни, движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Мерцедес». Вследствие на инцидента са пострадали водачът на първото МПС и негова спътница (34 г. от Девня), които получават контузни  наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 01.10. т.г., около 08:30 часа, на кръстовището на ул. «Парижка комуна» и бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Опел» П.П. (53 г.) от Варна, по време на движението си, при завой надясно, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 71-годишната жена получава фрактури на гръден прешлен и лумбален прешлен, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 01.10. т.г., около 08:40 часа, на кръстовището на изхода от АМ «Хемус» и ул. «Атанас Москов», е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Нисан» П.Д. (77 г.) от Варна, при наличието на пътен знак «Б2 - Спри! Пропусни, движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Рено». Вследствие на инцидента са пострадали водачът на второто МПС (25 г.) и негова спътница (25 г.), които получават контузни  наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 01.10. т.г., около 09:40 часа, на кръстовището на ул. «Генерал Колев» и ул. «Царевец», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Форд» Л.П. (79 г.) от Варна, навлиза на червен забранителен сигнал на светофарната уредба и блъска л.а. «Фолксваген». Вследствие на инцидента мъжът получава контузни  наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 01.10. т.г., около 19:40 часа, преди кръстовището на ул. «Акад. Андрей Сахаров» и ул. «Тодор Радев Пенев», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Опел» Д.Л. (29 г.) от Варна, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходец – непълнолетно момче, който пресича пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента момчето получава контузни  наранявания, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 01.10. т.г., около 20:30 часа, преди кръстовището на ул. «Д-р Анастасия Железкова» и ул. «Генерал Колев», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Опел» А.Д. (29 г.) от Варна, по време на движението си, при завой наляво, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 46-годишният мъж получава контузни  наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 01.10. т.г., около 13:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Опел», намиращ се на ул. «Брегалница». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е двигателен отсек на автомобила.

На 01.10. т.г., около 16:00 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се в м-ст «Боровец». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са покривна конструкция – 70 кв. м, мебели и техника.

На 02.10. т.г., около 04:10 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Мерцедес» и л.а. «Ауди», намиращи се в с. Приселци. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са двата автомобила. 

На 02.10. т.г., около 05:35 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в Морската градина на гр. Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрическо табло, електрически кабели, дървена касета и детска лодка.


- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци; 


- 10 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 02 октомври 2018 | 11:17