МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

01 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 28-30.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 8
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 9 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през посочения период. 

- Добре известен на органите на реда 53-годишен мъж е задържан за противозаконно отнемане на автомобил във Варна
  На 29.09. т.г., около 04:00 часа, по време на оперативно – издирвателни дейности във връзка с досъдебно производство за противозаконно отнемане на автомобил «Ауди», реализирани на територията на ОД на МВР – Варна, Шумен и Бургас, са задържани двама мъже – Д.Б. (53 г.) и Т.С. (41 г.). При процесуално – следствените действия са претърсени три адреса в града и три леки автомобила. Иззети са множество технически средства, подпомагащи извършването на противозаконната дейност. Работата по доказване и документиране на престъпното деяние продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна. На Д.Б. са повдигнати обвинения, същият е задържан за срок до 72 часа.

- Двама мъже, извършили кражбата на л.а. «Волво», са задържани във Варна
  На 28.09. т.г., по време на оперативно – издирвателни дейности във връзка с досъдебно производство за противозаконно отнемане на автомобил «Волво», извършено на територията на Първо РУ на МВР в гр. Варна, са задържани двама мъже – Р.Ж. (40 г.) и С.П. (26 г.), местни жители, добре известни на органите на реда. При процесуално – следствените действия са претърсени три адреса, автомобилът е намерен. Работата по доказване и документиране на престъпното деяние продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

- Разкрит е извършителят на въоръжен грабеж
  На 28.09. т.г., около 22:30 часа, е получен сигнал за грабеж на оборотни пари от търговски обект, намиращ се на ул. «Д-р Пискюлиев». Неизвестно лице е насочило пистолет към продавач – консултатнта в обекта и е поискало да му бъдат предадени оборортните пари. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Н.Н. (18 г.) от гр. Лясковец, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Варна. Н.Н. е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.09. т.г., около 22:45 часа, в гр. Варна, в м-ст «Пчелина»,  при извършване на полицейска проверка на К.К. (18 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си торбичка със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,68 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.К. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 30.09. т.г., около 20:40 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач С.П. (26 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като принудителна административна мярка. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. С.П. е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.09. т.г., около 12:45 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач Й.Й. (33 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС, което е с поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.09. т.г., около 13:45 часа, в гр. Аксаково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач Т.А. (40 г.) от гр. Девня, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,81 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 27.09. т.г., около 13:50 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на Д.П. (34 г.) от гр. Суворово, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,60 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Д.П. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 28.09. т.г., около 09:10 часа, в гр. Аксаково, на ул. «Георги Петлешев», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» И.Н. (41 г.) от Игнатиево, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходец, който се движи по пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 25-годишният мъж получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

- На 28.09. т.г., около 15:10 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Драва Чех» и ул. «Генерал Колев», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «БМВ» С.А. (42 г.) от Варна, по време на движението си, при завой наляво, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 86-годишният мъж получава фрактура на пубисна кост, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 28.09. т.г., около 19:00 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Чайка», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно МПС, по време на движението си, блъска пешеходец, който се движи по платното. Вследствие на инцидента 56-годишният мъж получава фрактура на десен глезен, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.



III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 6 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 29.09. т.г., около 10:15 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се в гр. Вълчи дол. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожени са покривна конструкция – 5 кв. м.

На 29.09. т.г., около 19:35 часа, е получен сигнал за пожар в трансформатор, намиращ се в гр. Варна, на ул. «Петър Попов». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожено е главно разпределително табло.

На 29.09. т.г., около 21:30 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се в гр. Игнатиево. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожени са покривна конструкция – 220 кв. м. и 150 кв. м тавански етаж.

На 28.09. т.г., около 11:15 часа, е получен сигнал за пожар стая от къща, намираща се в гр. Вълчи дол. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на отоплителен уред. Унищожено е домашно имущетсво.  

На 28.09. т.г., около 20:50 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в сервизно помещение в жилищен блок в гр. Варна, на ул. «Пирин». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожено е главно табло, опушени са 20 кв. м стени.

На 28.09. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е един контейнер за отпадъци.

- 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в борови иглички, в стърнище, в отпадъци и в контейнер за отпадъци; 

- 6 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 01 октомври 2018 | 11:07