МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

28 сеп 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 27.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- На 27.09. т.г., около 01:30 часа, по време на специализирана полицейска операция, на бул. «Вл. Варненчик» във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач С.П. (24 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че в автомобила има пет пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 1,23 гр. По случая има образувано досъдебно производство. С.П. е задържан за срок до 24 часа. На същия е повдигнато обвинение по чл. 354А, ал. 3, т.1 от НК.

- На 22.09. т.г., на ул. «Петко Напетов» във Варна, при извършване на полицейска проверка на А.Н. (28 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче и угарка от цигара със суха тревиста маса и пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,46 гр. и амфетамин с тегло 0,52 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 26.09. т.г., в гр. Варна, по време на специализирана полицейска операция, в ж.к. «Младост», е извършена полицейска проверка на Х.Х. (18 г.) от Варна, известен на МВР.  Установено е, че същият държи в себе си три топчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,20 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Х.Х. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 27.09. т.г., около 17:00 часа, на кръстовището на ул. «Отец Паисий» и бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Форд» С.Х. (57 г.) от Белослав, по време на движението си, при завой надясно, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича пътното платнос бебешка количка. Вследствие на инцидента момченцето в количката получава контузни наранявания, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 27.09. т.г., е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Опел», намиращ се в с. Дъбравино. Няма пострадали хора. /Причините за инцидентите се изясняват. Унищожен е целият автомобил.

- 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци, в метален контейнер; 

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ. 
 

 28 септември 2018 | 10:55