МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

13 сеп 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 12.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- На 12.09. т.г., около 10:45 часа, в с. Боряна, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Малагути», е установено, че МПС се управлява от малолетно момче от селото. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. 

- На 10.09. т.г., около 13:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Тодор Влайков»,  при извършване на полицейска проверка на Б.С. (21 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,24 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Б.С. е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.09. т.г., около 15:00 часа, в Затвор - Варна,  при извършване на проверка от страна на надзирател на лишения от свобода А.А. (39 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество и пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,11 гр. и марихуана с тегло 0,13 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.А. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:


- На 12.09. т.г., около 10:20 часа, в с. Генерал Колево, при извършване на съвместна проверка на полицейски служители и служители на електроразпределително дружество в дома на В.Р. (61 г.), е установено неправомерно присъединяване на къщата към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. 

- На 11.09. т.г., около 10:40 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик»,  при извършване на полицейска проверка на И.А. (20 г.) от Провадия, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,11 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. И.А. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 12.09. т.г., около 17:00 часа, на пътя Варна - Белослав, е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Опел» Г.Г. (30 г.) от Белослав, по време на движението си, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътна канавка. Вследствие на инцидента жената получава контузни наранявания, прегледана е и освободена. Няма опасност за живота й.

- На 11.09. т.г., около 18:10 часа, в гр. Варна, на ул. «Тролейнам, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» А.М. (26 г.) от с. Крумово, по време на движението си, при маневра за изпреварване, не се съобразява и блъска л.а. «Пежо», който завива към жилищна сграда. Вследствие на инцидента са пострадали водачът на втория автомобил (34 г.), който получава контузни наранявания, прегледан е и освободен. Няма опасност за живота му.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци, в контейнер за отпадъци; 

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 13 септември 2018 | 11:57