МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

12 сеп 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 11.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 1
- джебчийски – 1
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 6
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 1 загинал велосипедист и 4 пострадали през изминалото денонощие. 

- На 11.09. т.г., около 15:50 часа, на бензиностанция, разположена в гр. Аксаково, П.Г. на 18 г., местен жител, извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Същият е счупил задно панорамно стъкло на л.а. «Опел». По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. П.Г. е задържан за срок до 24 часа.

- На 11.09. т.г., около 10:55 часа, в с. Гроздьово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Т.М. (31 г.) от с. Горен чифлик, е установено, че същият управлява МПС със служебно прекратена регистрация. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Т.М. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:


- На 11.09. т.г., около 00:45 часа, гр. Провадия, на ул. «Св. Св. Кирил и Методий», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач С.С. (21 г.) от с. Кривня, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,71 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 11.08. т.г., около 13:50 часа, в с. Караманите, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач С.Б. (26 г.) от Провадия, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за същото нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 11.09. т.г., около 14:00 часа, в гр. Варна, в м-ст «Боровец», при извършване на полицейска проверка, в момент на извършване на сексуални услуги срещу заплащане, е установена Р.С. (34 г.), местен жител, известна на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

- На 07.09. т.г., около 14:15 часа, в гр. Варна, на ул. «Ивайло»,  при извършване на полицейска проверка на М.Н. (35 г.) от Разград, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,83 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. М.Н. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 11.09. т.г., около 18:05 часа, на АМ «Черно море», малко преди табелата за град Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» Д.Д. (31 г.) от Варна, по време на движението си, блъска велосипедист, който се движи в аварийна лента. Вследствие на инцидента 60-годишният мъж е настанен за лечение в болнично заведение с тежки травми. По-късно същият е починал. Изясняват се причини и обстоятелства около инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 11.09. т.г., около 07:20 часа, на бул. «Трети март», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ауди» Д.Д. (18 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска л.а. «Рено», спрял в колона от автомобили. Вследствие на инцидента 41-годишният водач на второто МПС получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 11.09. т.г., около 08:50 часа, на пътя Добрич - Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ауди» З.К. (30 г.) от с. Айдемир, по време на движението си, за да избегне сблъсък с намаляващ скоростта си автомобил, излиза от платното за движение и се обръща в канавката. Вследствие на инцидента са пострадали мъж (47 г.) и жена (50 г.) от с. Айдемир, които са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени. Няма опасност за живота им.

- На 11.09. т.г., около 18:10 часа, в гр. Варна, на ул. «Тролейнам, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» А.М. (26 г.) от с. Крумово, по време на движението си, при маневра за изпреварване, не се съобразява и блъска л.а. «Пежо», който завива към жилищна сграда. Вследствие на инцидента са пострадали водачът на втория автомобил (34 г.), който получава контузни наранявания, прегледан е и освободен. Няма опасност за живота му.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 11.09. т.г., около 15:05 часа, е получен сигнал за пожар на терасата на апартамент, намиращ се във Варна, на ул. «Неофит Рилски». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е забравено ядене. Унищожена е готварска печка.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви; 

- 10 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 12 септември 2018 | 14:44