МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

11 сеп 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 10.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 2
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 2
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 загинал велосипедист през изминалото денонощие. 

- На 10.09. т.г., около 15:40 часа, в Бяла, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Волво» с водач Я.В. (64 г.), гражданин на Полша, продължително пребиваващ в Р. България, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му със съдебно решение, а автомобилът е със служебно прекратена регистрация също след съдебно решение. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Я.В. е задържан за срок до 24 часа.

- Разкрит е извършителят на кражба на два мобилни телефона от частен дом в Девня
  На 09.09. т.г., е получен сигнал за кражба на два мобилни телефона, извършена от частен дом, намиращ се в ж.к. «Девня» в град Девня. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче, местен жител, известен на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

- На 05.09. т.г., около 14:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Отец Паисий»,  при извършване на полицейска проверка на Д.Д. (31 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,04 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 10.09. т.г., около 19:50 часа, на бул. «Приморски», близо до кръстовището с ул. «Македония» е възникнало ПТП. Неустановен към момента водач на л.а. «БМВ», по време на движението си, блъска велосипедист. Вследствие на инцидента 39-годишният мъж е настанен за лечение в болнично заведение с тежки травми. По-късно същият е починал. Изясняват се причини и обстоятелства около инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 10.09. т.г., около 20:25 часа, е получен сигнал за пожар във фургон, намиращ се във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са: домашно имущество и мебели, фургон.

- 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви; в отпадъци;

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ. 
 

 11 септември 2018 | 14:44