МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

10 сеп 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 07.09. - 09.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 8
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 6
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирани са 6 ПТП с 8 пострадали граждани през посочения период. 

- На 08.09. т.г., е получен сигнал за опит за кражба от избено помещение, намиращо се на ул. «Пейо Яворов» във Варна. Неизвестно лице е проникнало в помещението и е направило опит да извърши кражба на вещи. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Ж.Г. (42 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 07.09. т.г., около 16:00 часа, е получен сигнал за кражба от частен дом, намиращ се на ул. «Георги Кондолов» в гр. Аксаково. Неизвестно лице е проникнало през незаключена врата в къщата и е извършило кражбата на бижута и сумата от 200 лв. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия, е установено, че извършител на деянието е Д.Д. (34 г.) от с. Стоян Михайловски, обл. Шумен, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 07.09. т.г., около 13:00 часа, в с. Невша, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Тойота» с водач Г.М. (61 г.), гражданин на Великобритания, продължително пребиваващ в Р. България, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Г.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 06.09. т.г., е получен сигнал за опит за кражба от птицеферма, намираща се в с. Осеново. Неизвестно лице е проникнало в помещение на фермата и е направило опит да извърши кражба на фуражни смески. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са: Е.К. (48 г. от Балчик), К.К. (41 г. от Благоевград), Х.К. (18 г. от с. Илинденци, обл. Благоевград), Д.Г. (34 г., местна жителка) и Е.М. (48 г., местен жител). По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа. 

- На 06.09. т.г., около 21:30 часа, в хотел, разположен в м-ст «Св. Никола», руска туристка (Е.Р. на 47 г.) извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Същата е крещяла, отправяла обиди, закани и заплахи към персонала на хотела и провокирала физически конфликт. По случая е образувана преписка по УБДХ, след съдебно заседание на Районен съд – Варна й е наложено административно наказание «глоба» в размер на 300 лв. Е.Р. е задържана за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 09.09. т.г., около 00:00 часа, на «Аспарухов мост», е възникнало ПТП. Водачът на мотоциклет «Хонда» П.Д. (41 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол с концентрация от 1,44 промила в издишания въздух, губи контрол над МПС и се блъска в мантинелата на моста. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на два пръста на ръката и фрактура на три пръста на крака, прегледан е и освободен, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 09.09. т.г., около 13:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», в локалното платно, е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Пежо» Д.Н. (32 г.) от Варна, застига и блъска с огледало пешеходка, която се движи на пътното платно. Вследствие на инцидента жената (78 г. от Казанлък) получава контузни наранявания в областта на лумбалната област, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 07.09. т.г., около 11:50 часа, на пътя от с. Тръстиково за Девня, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Опел» И.И. (20 г.) от Варна, по време на движението си, отнема предимството и е блъснат от т.а. «Волво». Вследствие на инцидента са пострадали две жени от първия автомобил – на 18 г. и на 70 г., които получават контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 07.09. т.г., около 12:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Пежо» К.Х. (38 г.) от Русе, поради дижение с несъобразена с интензивността на движението скорост, застига и блъска л.а. «Форд». Вследствие на инцидента две жени (на 63 г. и на 30 г., от Варна) от втория автомобил получават контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота. 

- На 07.09. т.г., около 16:30 часа, във Варна, на бул. «Трети март», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Пежо» Р.Т. (55 г.) от Аксаково, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска мотопед «Априлиа». Вследствие на инцидента е пострадал водачът на второто МПС (45 г.), който получава фрактура на глезен, прегледан е и освободен, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 06.09. т.г., около 20:30 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Виница», е възникнало ПТП. Водачът на мотоциклет «Ксинри» Ю.В. (47 г.) от Варна, по време на движението си, губи контрол над МПС и пада на платното за движение. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на дясна подбедрица, няма опасност за живота му. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 6 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 10.09. т.г., около 00:05 часа, е получен сигнал за пожар в барака, намираща се в гр. Варна, на ул. «Прилеп». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са паянтова постройка, домашно имущество и мебели.

На 09.09. т.г., около 02:20 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Алфа Ромео», намиращ се в с. Комарево. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Увреден е двигателе отсек на автомобила.

На 08.09. т.г., около 06:40 часа, е получен сигнал на терасата на апартамент, намиращ се в гр. Варна, на ул. «Братя Миладинови». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожено е домашно имущество, опушени са 10 кв. м стени.

На 08.09. т.г., около 11:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се на бул. «Вл. Варненчик». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожен е контейнер за отпадъци.

На 07.09. т.г., около 16:30 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло в спортна зала, намираща се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожено е електрическото табло.

На 07.09. т.г., около 17:30 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Мерцедес», намиращ се на бул. «Цар Освободител». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Увредена е предпазна кора под двигателя на автомобила.

- 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и сухо дърво; в метален контейнер и в отпадъци; в апартамент;

- 11 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 10 септември 2018 | 11:49