МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

07 сеп 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 05.09. - 06.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 5
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 9
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 9 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през посочения период. 

- На 06.09. т.г., около 03:20 часа, в ж.к. «Аспарухово», при опит да бъде извършена полицейска проверка на л.а. «Фолксваген», водачът му не се съобразява с подадения сигнал за спиране от страна на полицейските служители и продължава своето движение в посока Варна. На уширението в края на моста автомобилът е спрян. Установено е, че водачът mu А.А. (38 г.), местен жител, управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,70 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.09. т.г., е получен сигнал за това, че служител на частна фирма със седалище в гр. Игнатиево е обсебил сумата от 1039,38 лв. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия, е установено, че извършител на деянието е И.И. (29 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.09. т.г., е получен сигнал за кражба от павилион за бърза закуска, намиращ се на ул. «Д-р Пискюлиев» във Варна. Неизвестно лице е проникнало в помещението и е извършило кражбата на различни продукти. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е О.Х. (40 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- Разкрит е извършителят на кражба на велосипед от входа на жилищен блок
  На 01.09. т.г., е получен сигнал за кражба на велосипед, оставен на площадка във вход на жилищен блок на ул. «Кирил Пейчинович». След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е С.С. (21 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

- На 06.09. т.г., около 02:40 часа, е получен сигнал за опит за кражба на велосипед «Крос», завързан с верига на ограда на ул. «Никола Кънев». Незабавно на място е изпратен полицейси екип, който установява извършителят – П.П. (45 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.09. т.г., в с. Кичево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач Б.П. (58 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,94 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.09. т.г., в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на т.а. «Форд» с водач Н.Т. (28 г.) от с. Слънчево, неизвестен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.09. т.г., в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач М.И. (28 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС с прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. М.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.09. т.г., около 14:35 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Аспарухово»,  при извършване на полицейска проверка на Д.Щ. (45 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,30 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Д.Щ. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 06.09. т.г., около 07:20 часа, на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Мерцедес» Р.М. (27 г.) от Варна, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътела. Вследствие на инцидента е мъжът (84 г.) получава фрактура на таз и контузни наранявания, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.  По случая е образувано досъдебно производство.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 06.09. т.г., около 01:50 часа, е получен сигнал за пожар в улична лампа, намираща се на ул. «Д-р Анастасия Железкова». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. 

На 06.09. т.г., са постъпили два сигнала за пожари в ПВЦ контейнери, намиращи се в ж.к. «Чайка». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожени са два контейнера за отпадъци.

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и борови иглички; в отпадъци;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 07 септември 2018 | 12:24