МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

05 сеп 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0

ІІ. Разкрити са извършителите на 2 престъпления. 
    Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Служители на отдел «Икономическа полиция» при ОД на МВР – Варна задържаха тютюн без акцизен бандерол при специализирана полицейска операция
   На 04.09. т.г., около 10:45 часа, по време на специализирана полицейска операция, при извършена полицейска проверка на Н.В. (58 г.) от Варна, е установено, че същата пренася кашон, съдържащ 10 кг нарязан тютюн, без акцизен бандерол. При последвалите процесуално – следствени действия, в дома на жената са намерени и иззети допълнителни количества нарязан тютюн. Общото количество, иззети акцизни стоки без бандерол, е 20 кг. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. Н.В. е задържана за срок до 24 часа.
 
- Задържан е 54-годишен мъж от Варна с над 150 000 къса цигари без акцизен бандерол 
  На 03.09. т.г., по време на специализирана полицейска операция, е задържан С.С. (54 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. При извършените полицейски проверки в дома на мъжа, в автомобила му и в търговски обект, стопанисван от него, са намерени и иззети общо 157 420 къса цигари от марките «Assos», «Regina», «Premium», «Gentleman» и «Winston», необлепени с акцизен бандерол. В търговското помещение са намерени също 41 бутилки алкохол без акцизен бандерол. Иззетите акцизни стоки без бандерол са на приблизителна стойност от 55 917 лв. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. С.С. е задържан за срок до 24 часа.
 

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 04.09. т.г., около 12:30 часа, е получен сигнал за пожар в кухнята на апратамент, намиращ се във Варна, на бул. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност на сушилня. Унищожени са: електрически уреди и кухненско обзавеждане, мебели, дограма, опушени са 150 кв. м стени.

На 04.09. т.г., около 17:40 часа, е постъпил сигнал за пожар на терасата на апратамент, намиращ се на ул. «Капитан Райчо Николов». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на електрическа скара. Унищожен е шкаф.

На 04.09. т.г., около 18:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в кухнята на апратамент, намиращ се в ж.к. «Възраждане». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е забравен тиган с мазнина върху котлон. Унищожени са шкаф, аспиратор, опушени са 10 кв. м стени.

- 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви; в отпадъци;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 05 септември 2018 | 10:26