МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

04 сеп 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 03.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Двама мъже, оказали съпротива на полицейски екип, са задържани и подведени под отговорност
  На 02.09. т.г., малко след полунощ, полицейски екип се отзовава на сигнал за нарушаване на нощната тишина в с. Любен Каравелово. При опит за извършване на полицейската проверка, двама мъже отказват да предоставят своите документи за самоличност и оказват съпротива на органите на реда, като не изпълняват полицейските разпореждания. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са Р.М. (33 г.) и В.М. (42 г.), двамата от с. Любен Каравелово, неизвестни на МВР. Извършителите са задържани за срок до 24 часа, повдигнати са им обвинения по чл. 325, ал.2, пр. 1, ал. 1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

- На 03.09. т.г., е получен сигнал за кражба от заведение за хранене, намиращо се на ул. «Перла» във Варна. Неизвестно лице е проникнало в помещението и е извършило кражбата на кутии с цигари, запалки и хранителни продукти. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е К.И. (34 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Вещите, обект на кражбата, са намерени.

- На 03.09. т.г., е получен сигнал за разбит автомат за кафе, намиращ се на ул. «Д-р Пискюлиев» във Варна. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Т.Й. (27 г.) от Варна, неизвестен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 29.08. т.г., около 23:30 часа, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на А.И. (35 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си кутийка, съдържаща бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,13 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.И. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 30.08. т.г., около 15:40 часа, в гр. Варна, на ул. «Секула детенце»,  при извършване на полицейска проверка на С.А. (25 г.) от Варна, известна на МВР, е установено, че същата държи в себе си три броя пакетчета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,20 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.А. е задържана за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 03.09. т.г., около 09:30 часа, на бул. «Васил Левски», срещу бл. 55, е възникнало ПТП. Водачът на автобус «Соларис» Н.В. (55 г.) от Варна блъска пешеходка с детска количка. Вследствие на инцидента жената не е пострадала, а бебето е получило контузия на ръка, прегледано е на място и освободено, без опасност за живота.  

- На 03.09. т.г., около 20:05 часа, на бул. «Вл. Варненчик», на автобусна спирка «Автогара Варна», е възникнало ПТП. Водачът на автобус «Мерцедес» Е.Е. (62 г.) от Варна, при рязка употреба на спирачки, предизвиква падане на пътничка на пода на превозното средство. Вследствие на инцидента жената (56 г.) получава контузии на глава, лява ръка, ляв крак, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 03.09. т.г., около 17:40 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Фолксваген», намиращ се в центъра на с. Зорница. Няма пострадали хора. причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е целият автомобил.

На 04.09. т.г., около 04:10 часа, е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се на ул. «Братя Миладинови». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожен е контейнер за отпадъци.

- 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти; в отпадъци; в контейнер за отпадъци;

- 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 04 септември 2018 | 10:37