МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

03 сеп 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 31.08. - 02.09.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 5
- обикновени – 5
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 3
2. Други криминални престъпления – 10
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 13 престъпления. 
    Регистрирани са 6 ПТП с 7 пострадали граждани през посочения период. 

- При специализирана полицейска операция, на територията на Трето РУ на МВР е задържан 22-годишен варненец за разпространение на наркотични вещества
  На 02.09. т.г., в гр. Варна, при специализирана полицейска операция на служители от Трето РУ на МВР, е задържан Н.В. (22 г.) от Варна, добре известни на МВР. В резултат на полицейските действия, от автомобил, управляван от Н.В., са иззети: 76,14 гр. суха тревиста маса; 0,52 гр. амфетамин; три електронни везни с остатъци от наркотични вещества и множество самозалепващи се пакетчета. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. 

- На 01.09. т.г., около 23:15 часа, е получен сигнал за грабеж на портфейл, съдържащ лични документи и банкови карти, както и дребна сума пари, извършен на ул. «Наум», след употреба на сила. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия, е установено, че извършители на деянието са: В.М. (20 г.) от Каменар, М.М. (18 г.) и Я.Я. (18 г.) от Варна, както и непълнолетно момче от града, четиримата известни на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

- На 01.09. т.г., около 15:50 часа, в с. Горен чифлик, при извършване на полицейска проверка на мотопед с водач К.С. (50 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.С. е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.08. т.г., около 14:15 часа, на ул. «Кап. Георги Мамарчев», при извършване на полицейска проверка на Д.А. (29 г.) от Русе, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество; кафяво прахообразно вещество и електронна везна. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,09 гр. и хероин с тегло 0,20 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Д.А. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 02.09. т.г., около 20:30 часа, в ж.к. «Аспарухово», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач А.Я. (44 г.) от с. Партизани, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,60 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.09. т.г., в с. Любен Каравелово, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «Ямаха» с водач Р.М. (22 г.) от с. Засмяно, неизвестен на МВР, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Р.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 31.08. т.г., в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач Х.М. (50 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Х.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 31.08. т.г., около 18:30 часа, в с. Бозвелийско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мазда» с водач С.Ж. (25 г.) от с. Синдел, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за същото нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.08. т.г., около 11:15 часа, в гр. Варна, на бул. «Мария Луиза»,  при извършване на полицейска проверка на В.В. (36 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 2,68 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. В.В. е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.08. т.г., около 18:00 часа, кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Янкул Войвода». След проведени незабавни оперативно - издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Ц.С. (18 г.) Варна, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Ц.С. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 02.09. т.г., около 09:30 часа, на кръстовището на ул. «Вяра» и бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Сузуки» Й.Д. (64 г.) от Варна, по време на движението си, извършва маневра за ляв завой, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича пътното платно на зелен сигнал на светофара. Вследствие на инцидента е мъжът (58 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.  

- На 02.09. т.г., около 13:30 часа, в гр. Варна, на бул. «Васил Левски», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» Я.М. (50 г.) от Търговище, при неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска л.а. «Тойота», който от удара се отмества напред и блъска л.а. «Алфа Ромео», който от своя страна блъска л.а. «Дачия». Вследствие на инцидента водачката на второто МПС (43 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 02.09. т.г., около 18:55 часа, на третокласен път 9102, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Форд» Г.Г. (68 г.), при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Рено». Вследствие на инцидента е пострадало дете от второто МПС, което получава контузни наранявания, прегледано е и освободено, без опасност за живота.  

- На 02.09. т.г., около 21:30 часа, на АМ «Хемус», близо до входа на Варна, е възникнало ПТП. Водачът на мотоциклет «Сузуки» Р.М. (29 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска л.а. «Фолксваген», който се отклонява, преминава през разделителна ивица и блъска паркиран автомобил. Вследствие на инцидента водачът на мотоциклета получава контузни наранявания, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.  

- На 01.09. т.г., около 08:00 часа, в гр. Бяла, на ул. «Трифон Милушев», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» С.С. (64 г.) от Бяла, по време на движението си, губи контрол над МПС и се блъска в пътен знак и бетонна стена. Вследствие на инцидента водачът на МПС получава контузии на глава и корем, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 01.09. т.г., около 13:45 часа, на пътя за Добрич, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» Ю.Г. (35 г.), румънски гражданин, при маневра за завой наляво, губи контрол над МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в т.а. «Пежо», който се движи там. Вследствие на инцидента пътник от първия автомобил получава фрактура на дясна мишница, а пътник от втория – малолетно момче, е получило контузии. Двамата са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 03.09. т.г., около 04:15 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се в гр. Белослав. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са покривна конструкция – 70 кв. м., домашно имущество и мебели.

На 01.09. т.г., около 19:25 часа, е получен сигнал за пожар в избено помещение пригодено за живеене, намиращо се на ул. «Славянска». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са: болер, електрическа инсталация, домашно имущество, опушени са 15 кв. м стени.

На 31.08. т.г., около 22:00 часа, е получен сигнал за пожар в улична лампа, намираща се в ж.к. «Трошево». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. 

- 8 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти; в отпадъци;

- 11 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 03 септември 2018 | 14:00