МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

10 авг 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 09.08.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 2 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Спортни стоки бяха иззети при специализирана операция в магазин в к.к. Златни пясъци
   На 09.08. т.г., в търговски обект, намиращ се в к.к. Златни пясъци, от служители на отдел «Икономическа полиция» при ОДМВР – Варна, е проведена специализирана полицейска операция за установяване и документиране на престъпления против интелектуалната собственост. В хода на операцията е проверен търговски обект, като в същия са установени спортни стоки на различни търговски марки без необходимата документация за изрично съгласие от страна на притежателя на съответните марки. Образувано е досъдебно производство срещу Р.Р. (47 г.) от Добрич, известен на МВР. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Бързи полицейски производства:

- На 08.08. т.г., около 21:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Крепостна»,  при извършване на полицейска проверка на Г.А. (20 г.) от Разград, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе кафяво прахообразно вещество и пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,12 гр. и марихуана с тегло 0,11 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Г.А. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 09.08. т.г., около 16:05 часа, на АМ «Хемус», в района на Провадия, в посока Шумен, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Пежо» И.Ж. (59 г.) от Разград, след спукване на гума, губи контрол над МПС и се преобръща в крайпътна територия. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.  

- На 08.08. т.г., около 10:30 часа, на ул. «Подвис», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» С.С. (38 г.) от Варна, застига и блъска л.а. «Ситроен», движещ се пред него. Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (42 г.) получава контузия на кръст, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 08.08. т.г., около 22:30 часа, на ул. «Кирил Шиваров», е възникнало ПТП. Водачът на мотопед «Кийуей» Р.К. (20 г.), поради неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска л.а. «Опел», който се движи отпред. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.  III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 09.08. т.г., около 17:00 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намиращ се в с. Старо Оряхово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически уреди, мебели, домашно имущество, опушени са 30 кв. м стени.

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти;

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ. 
 

 10 август 2018 | 09:52