МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

09 авг 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 08.08.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 6 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Служители на отдел «Икономическа полиция» при ОД на МВР – Варна задържаха цигари без акцизен бандерол в района на Коопаративен пазар - Варна
  В хода на специализирана полицейска операция са задържани мъж и жена – З.Ц. (42 г.) и С.И. (40 г.), двамата от Варна, известни на МВР. При извършен личен обиск на мъжа е установено, че същият държи в себе си 400 къса цигари без бандерол от марката «Marble», които малко по-рано са били закупени от С.И. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. Мъжът и жената са задържани за срок до 24 часа.

- Разкрит е извършителят на кражба на мотопед «Априлиа», извършена преди дни в ж.к. «Чайка»
  На 06.08. т.г., е получен сигнал за кражба на мотопед «Априлиа», паркиран под терасата на частен дом, намиращ се в ж.к. «Чайка». След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е М.Т. (30 г.) от Варна. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение.


Бързи полицейски производства:

- На 07.08. т.г., е получен сигнал за това, че, около 19:00 часа, е извършена кражба от дамска чанта, оставена без надзор на пейка в чакалнята на ЖП Гара – Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на портмоне, съдържащо лични документи и сумата от 300 лв. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Н.Ц. (38 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 08.08. т.г., около 07:30 часа, на пътя Варна - Бургас, е възникнало пътно-транспортно произшествие. Водачът на л.а. «Фиат» А.П. (20 г.) от Белослав, по време на движението си, губи контрол над МПС, навлиза изцяло в лентата за насрещно движение и блъска л.а. «Опел», който се движи там. Вследствие на инцидента са пострадали трима мъже, пътуващи във втория автомобил – двама на 45 г. и един на 46 г., тримата от с. Детелина. По- сериoзна травма е получил един от 45-годишните мъже, който е освободен за домашно лечение с фрактура на лява ключица. Няма опасност за живота на пострадалите. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 08.08. т.г., около 08:00 часа, на АМ «Хемус», преди отбивката за гр. Добрич, в посока Шумен, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Тойота» Ж.Ж. (49 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в бетонно препятствие и дърво. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.  

- На 08.08. т.г., около 10:45 часа, на ул. «Орлово гнездо», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ауди» Б.М. (44 г.) от Варна, при потегляне, отнема предимството и блъска мотоциклет «Ямаха», намиращ се отляво. Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (43 г.) получава фрактура на четири ребра, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 08.08. т.г., около 20:30 часа, на кръстовището на ул. «Неофит Рилски» и бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» Б.Ж. (21 г.), при наличие на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска мотоциклет «БМВ», който се движи там. След удара мотоциклета се отклонява и се блъска в спрял л.а. «Ауди». Вследствие на инцидента е пострадал водачът на второто МПС (46 г.), който получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през посочения период;

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти;

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 09 август 2018 | 10:43