МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

08 авг 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 07.08.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1

ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- На 07.08. т.г., около 14:30 часа, в с. Константиново, е извършена кражба от лек автомобил. Неизвестно лице е проникнало в автомобила през незатворен прозорец и е извършило кражбата на преносима тонколона. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Г.К. (35 г.) от Варна. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.08. т.г., около 13:40 часа, във к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач К.Х. (25 г.) от с. Бенковски, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.08. т.г., около 14:50 часа, в с. Гроздьово, при извършване на полицейска проверка на т.а. «Дачия» с водач М.М. (43 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е с прекратена регистрация. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. М.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.08. т.г., около 19:35 часа, в хотел, разположен в к.к. Чайка, румънски турист (22 г.) извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Същият е демонстрирал агресивно поведение, провокирал е физически конфликт, крещял, отправял обиди, закани и заплахи към гости на хотела и предизвикал физически контакт с двама от служителите му. Мъжът е нанесъл и материални щети в стаята, в която е бил настанен. По случая е образувана преписка по УБДХ, след съдебно заседание на Районен съд – Варна му е наложено административно наказание «глоба» в размер на 300 лв. Румънският турист е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.08. т.г., около 13:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Хъшове»,  при извършване на полицейска проверка на Н.В. (32 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе две пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, и две пакетчета с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,20 гр. и амфетамин с тегло 0,39 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.В. е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.08. т.г., около 17:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Александър Василев»,  при извършване на полицейска проверка на П.Ш. (30 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,03 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. П.Ш. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 07.08. т.г., около 10:25 часа, във Варна, на ул. «Битоля», е възникнало пътно-транспортно произшествие. Водачът на Л.А.  «Фолксваген» И.И. (46 г.), по време на движението си, блъска пешеходци, пресичащи на сигнализирана пешеходна пътека пътното платно. Вследствие на инцидента жената (41 г.) получава контузни наранявания. Малолетно момиче е получило охлузвания. Двете са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 07.08. т.г., около 14:20 часа, на пътя в посока с. Слънчево, е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Ауди» К.Р. (25 г.) от Варна, при навлизане в крайпътна териртория, не пропуска и блъска л.а. «Мерцедес», който се движи в права посока. Вследствие на инцидента жената получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.  

- На 07.08. т.г., около 20:50 часа, на пътя от с. Аврен за с. Синдел, е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Фолксваген» Й.Н. (29 г.) от с. Юнак, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила, излиза от пътното платно и се блъска с крайпътен скат. Вследствие на инцидента жената получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.  III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 07.08. т.г., около 10:25 часа, е получен сигнал за пожар в кухнята на апратамент, намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение в хладилник. Унищожени са електрически уреди, мебели, дограма и входна врата, опушени са 30 кв. м стени.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в дърво, в отпадъци;

- Не са регистрирани случаи на оказана техническа помощ. 
 

 08 август 2018 | 11:53