МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

07 авг 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 06.08.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 4
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 2 загинали и 5 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

Бързи полицейски производства:

- На 06.08. т.г., около 17:05 часа, на изхода на гр. Аксаково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач Т.Н. (58 г.) от Девня, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Т.Н. е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.08. т.г., около 16:00 часа, в м-ст «Харамията», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач С.С. (34 г.) от Старо Оряхово, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за срок от една година за същото нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 03.08. т.г., около 16:15 часа, в гр. Варна, на ул. «Петко Напетов»,  при извършване на полицейска проверка на А.К. (34 г.) от Разград, неизвестна на МВР, е установено, че същата държи в себе кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,83 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.К. е задържана за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 06.08. т.г., около 21:30 часа, на стария път Варна - Бургас, в м-ст «Крушките», е възникнало пътно-транспортно произшествие. Л.А.  «Фолксваген» с варненска регистрация е самокатастрофирал. Водачът на автомобила – А.Х. (19 г.) от Варна, по време на движението си, губи контрол над МПС, излиза извън пътното платно и се удря в дървета, след което се преобръща напречно на пътя. Вследствие на инцидента двама души са загинали на място – непълнолетни момче и момиче. Тежко е пострадало още едно непълнолетно момиче, което е настанено в болнично заведение със съчетана травма и с опасност за живота. Водачът на автомобила е получил комоцио и травма на глава, настанен е за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна». Изясняват се причините и обстоятелствата около инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.


- На 06.08. т.г., около 07:30 часа, на кръстовището на крайпътна територия до бл. 228 в ж.к. «Вл. Варненчик» и ул. «Асен Разцветников», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ситроен» Д.Д. (43 г.), при наличие на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска велосипед, който се движи там. Вследствие на инцидента е пострадал водачът на ППС (31 г.), който получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.  

- На 06.08. т.г., около 07:50 часа, на светофара в м-ст «Горна Трака», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно към момента МПС, при маневра за изпреварване, удря в лявата част л.а. «Ситроен». Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (35 г. от Варна) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 06.08. т.г., около 13:40 часа, на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Киа» С.Н. (39 г.), при маневра за престрояване от дясна в лява лента, не пропуска и блъска мотоциклет «Кавазаки», който се движи там. Вследствие на инцидента е пострадал водачът на второто МПС (46 г.), който получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.  


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 07.08. т.г., около 02:25 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в м-ст «Боровец - Юг». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрическото табло и кабели.

- 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви, в отпадъци и в метален контейнер;

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 07 август 2018 | 14:55