МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

03 авг 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 02.08.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 6
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- На 02.08. т.г., е получен сигнал за това, че около 00:40 часа, на ул. «Генерал Колев», неизвестно лице е извършило грабеж на сумата от 30 лв., след като е заплашило притежателя им с употреба на физическа сила. След проведени оперативно - издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче от Варна, известно на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.08. т.г., е получен сигнал за кражба на сума пари от дамско портмоне, извършена на бензиностанция в с. Старо Оряхово. След проведени оперативно - издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършителка на деянието е А.Н. (26 г.) от с. Рудник, известна на МВР. Парите, обект на кражбата, са намерени и върнати на собственичката им. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

- На 01.08. т.г., около 12:30 часа, на пл. «Славейков», Б.И. (48 г.) от с. Царевци, известен на МВР и осъждан, извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Същият е отправял обиди, ругатни, псувни към други граждани. По случая е образувана преписка по УБДХ, след съдебно заседание на Районен съд – Варна му е наложено административно наказание «глоба» в размер на 200 лв. Б.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.08. т.г., около 21:00 часа, в с. Нова шипка, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач С.П. (26 г.) от Провадия, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.08. т.г., около 20:40 часа, в ЗО – Разделна, при извършване на проверка от страна на надзирател на лишения от свобода Е.И. (29 г.), е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кафеникаво топче. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,04 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 01.08. т.г., около 23:25 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на К.Д. (32 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,02 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.Д. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 01.08. т.г., при извършване на полицейска проверка на л.а. «Субару» с водач С.Г. (30 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без регистрационни табели. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.Г. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 02.08. т.г., около 13:00 часа, на пътя между с. Садово и с. Венелин, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» Н.П. (24 г.) от с. Каменец, поради неспазване на дистанция, застига и блъска л.а. «Фолксваген», намаляващ скоростта си пред него. Вследствие на инцидента пътничка от първия автомобил (19 г. от с. Каменец) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 02.08. т.г., около 09:25 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се на ул. «Антон Страшимиров». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са покривна конструкция - 12 кв. м, дървени врати, опушени са 60 кв. м стени. 

На 02.08. т.г., около 14:50 часа, е получен сигнал за пожар в автовишка «Нисан», намиращ се в гр. Варна, в ж.к. «Трошево». Няма пострадали хора. Предполагаема причината за инцидента е извършването на огневи дейности. Увредени са: кош на автовишка, електрожен, ъглошлайф, ръчни инструменти, хидравлични маркучи, пулт за управление, електрическа инсталация. При инцидента са увредени три леки автомобила, намиращи се близо до автовишката.

На 02.08. т.г., около 23:05 часа, е получен сигнал за пожар в шивашко ателие, намиращо се на ул. «Роза». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Изгоряло е помещението и оборудването на ателието.

На 02.08. т.г., около 22:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се на ул. «Цар Симеон I». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожен е контейнер за отпадъци.

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в суха трева;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 03 август 2018 | 11:20