МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

02 авг 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 01.08.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 8
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- На 01.08. т.г., е получен сигнал за това, че около 03:00 часа, на площад «Славейков», неизвестно лице е опитало да извърши грабеж на дамска чанта с намиращите се в нея таблет и мобилен телефон. След проведени оперативно издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е И.И. (41 г.) от с. Острец, обл. Търговище, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. И.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.08. т.г., около 00:30 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач М.М. (43 г.) от Игнатиево, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. При проверката е установено, че мъжът държи в себе си две пакетчета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с общо тегло 0,09 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.08. т.г., около 00:25 часа, във Варна, на ул. «Александър Василев», при извършване на полицейска проверка на Х.М. (26 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество, и пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,01 гр. и хероин с тегло 0,05 гр. По случая е образувано досъедбно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Х.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.08. т.г., около 11:30 часа, в с. Любен Каравелово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Магиар» с водач К.К. (34 г.) от Варна, неизвестен на МВР, са намерени и иззети: 13 бр. пакетчета с бяло кристално вещество; 48 бр. празни пакетчета; 2 бр. сита; пинсети; сим карти и карти с памет. При проврката е установено, че мъжът управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 31.07. т.г., около 01:00 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на К.И. (33 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,03 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.И. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 01.08. т.г., около 00:10 часа, в с. Изворско, при извършване на полицейска проверка на И.А. (24 г.), местен жител, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,35 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. И.А. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 01.08. т.г., около 09:50 часа, на пътя Бургас – Варна, на около 300 м след разклона за с. Старо Оряхово, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Пежо» А.В. (41 г.) от с. Староселци, поради движение с несъобразена скорост спрямо пътната обстановка, губи контрол над МПС, излиза извън платното за движение и се преобръща. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на два шийни прешлена, прегледан е и настанен за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. 

- На 01.08. т.г., около 10:25 часа, на ПВ Св. Св. Константин и Елена, е възникнало ПТП. Водачът на мотопед «Априлиа» Я.Я. (69 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост при десен завой, губи контрол над МПС и се блъска в бордюр. Вследствие на инцидента мъжът получава контузия на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 01.08. т.г., около 12:50 часа, на бул. «Христо Ботев», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно към момента МПС минава през ходилото на дете, пресичащо пътното платно. Вследствие на инцидента момченцето получава контузия на крак, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 01.08. т.г., около 22:50 часа, във Варна, на бул. «Трети март», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Опел» К.Г. (26 г.) от Сливен, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в електрически стълб вляво по посоката си на движение. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на лява ключица, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 01.08. т.г., около 09:35 часа, е получен сигнал за пожар в помещение, намиращо се в жилищна кооперация в гр. Провадия, на ул. «Шипка». Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – оставена незагасена цигара. Изгорели са електрическа инсталация и дървени врати, опушени са 50 кв. м стени. При инцидента е пострадал 53-годишен мъж, който е вдишал дим. Същият е настане за лечение в болнично заведение.

- Не е регистриран пожар без преки материални щети през посочения период;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 02 август 2018 | 11:15