МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

01 авг 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 31.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 6
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Служители на отдел «Икономическа полиция» при ОД на МВР – Варна задържаха  цигари без акцизен бандерол
  На 31.01. т.г., около 17:40 часа, при извършена полицейска проверка на л.а. «Сеат» с водач К.Г. (57 г.) от Варна, е установено, че на пода пред дясна предна седалка има 10 стека, съдържащи 2000 къса цигари от марката «Wall Street», без акцизен бандерол. К.Г. е задържан за срок до 24 часа. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 31.07. т.г., около 15:05 часа, в с. Горен чифлик, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Д.Т. (22 г.) от Суворово, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, и са му поставени регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. При проверкат е установено също, че Д.Т. не притежава свидетелство за правоспособност, отнето му за срок от една година като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая с липсата на регистрация е образувана преписка, а за управление на МПС без СУМПС срещу Д.Т. е образувано бързо полицейско производство. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна, мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.07. т.г., около 11:00 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на М.А. (38 г.) от с. Каменар, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,02 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.Д. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 30.07. т.г., около 20:50 часа, във Варна, на ул. «Георги Бенковски», при извършване на полицейска проверка на Г.П. (26 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си топче от сеха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,17 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Г.П. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 31.07. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Тодор Влайков», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ауди» Д.Н. (32 г.) от Варна, по време на движението си, блъска непълнолетно момиче, което пресича платното за движение. Вследствие на инцидента пешеходката получава контузия на глава и спукване на бедрената кост, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

- На 31.07. т.г., около 16:55 часа, на кръстовището на ул. «Свобода» и ул. «Георги Пеячевич» е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Фолксваген» И.М. (21 г.) от Варна, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Ситроен». Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (62 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 31.07. т.г., около 17:45 часа, е получен сигнал за пожар на терасата на апартамент, намиращ се в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на нагревателен уред – запалена мазнина на скара. Увредена е електрическа скара, опушени са 50 кв. м стени.

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в суха трева;

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 01 август 2018 | 10:32