МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

31 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 30.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 7
- джебчийски – 0
- на МПС – 4
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирани са 5 ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Две непълнолетни момчета са задържани за кражба на МПС
  На 30.07. т.г., е получен сигнал за противозаконно отнемане на л.а. «Опел», паркиран пред частен дом в ж.к. «Св. Иван Рилски». След проведени незабавни оперативно - издирвателни дейности автомобилът, обект на кражбата, е намерен между гр. Игнатиево и с. Припек с липси и повреди. При процесуало – следствените действия е установено, че извършители на деянието са две непълнолетни момчета от с. Пет могили, обл. Шумен, и с. Любен Каравелово, двамата известни на органите на реда. Част от вещите, откраднати от л.а. «Опел», също са намерени. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

- На 30.07. т.г., е получен сигнал за кражба от болнично заведение, намиращо се в гр. Провадия. Неизвестно лице е проникнало в болницата през незатворен прозорец и е извършило кражба на радиокасетофон. След проведени оперативно - издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче от Провадия, неизвестно на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

- На 30.07. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазини за хранителни и други стоки, намиращ се на бул. «ВЛ. Варненчик» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Е.П. (57 г.) от Варна, неизвестна на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

- На 30.07. т.г., около 00:10 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на Н.Д. (31 г.) от Русе, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета с кафеникаво прахообразно вещество и пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,89 гр. и амфетамин с тегло 0,12 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.Д. е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.07. т.г., около 20:15 часа, в м-ст «Сълзица», при извършване на полицейска проверка на непълнлетно момче от Варна, е установено, че същото държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,52 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 29.07. т.г., около 16:00 часа, е получен сигнал за това, че 39-годишен мъж се опитва да проникне в частен дом в гр. Вълчи дол, като така нарушава заповед на Районен съд – Девня за защита. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. П.Г. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

– На 30.07. т.г., около 08:20 часа, на кръстовището на ул. «Св. Св. Климент Охридски» и ул. «Димитър Грънчаров» в Провадия, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» Г.Г. (60 г.) от с. Бозвелийско, при завой наляво, не пропуска насрещно движещ се велосипедист и го блъска. Вследствие на инцидента водачът на ППС (75 г.) от Провадия получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

– На 30.07. т.г., около 11:35 часа, на входа на гр. Аксаково, е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Форд» М.А. (52 г.) от гр. Варна, при завой наляво, не пропуска и блъска велосипедист. Вследствие на инцидента водачът на ППС (63 г.) от с. Любен Каравелово получава фрактура на ребра и контузия на глава, прегледан е и настанен за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 30.07. т.г., около 16:20 часа, на около 1500 м след гр. Долни чифлик, в посока с. Пчелник, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Опел» М.Х. (22 г.) от с. Горен чифлик, по време на движението си, губи контрол над МПС, излиза от платното за движение, блъска се в мантинела, връща се обратно и блъска л.а. «Шкода», който се движи насрещно. Вследствие на инцидента са пострадали четирима души. За лечение са настанени двамата водачи. М.Х. получава контузии на таз, бедро и дясна ръка, а 44-годишният водач на втория автомобил е получил фрактура на гръдна кост. 41-годишна пътничка е получила контузия на гръден кош, а дете получава контузия на рамо. Няма опасност за живота на пострадалите. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 30.07. т.г., около 19:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Патриах Евтимий», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «БМВ» И.Д. (28 г.) от Варна, по време на движението си, блъска мъж на 58 г., който пресича платното за движение. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявнаия, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 30.07. т.г., около 21:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Неофит Бозвели», е възникнало ПТП. Водачка на л.а. «Фолксваген» Й.С. (63 г.) от Варна, по време на движението си, при маневра за ляв завой, блъска жена на 65 г., която пресича платното за движение. Вследствие на инцидента жената получава контузни наранявнаия, прегледана е и освободена, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 30.07. т.г., около 18:15 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Фолксваген», намиращ се в гр. Варна, на ул. «Иван Драсов». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Увреден е електрически кабел.

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през посочения период;

- 9 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 

 31 юли 2018 | 14:05