МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

30 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода от 27.07. до 29.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 8
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 22
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 22 престъпления. 
    Регистрирани са 5 ПТП с 9 пострадали граждани през изминалия период.  

- При специализирана полицейска операция е задържан 27-годишен варненец
  На територията на град Варна, е проведена специализирана полицейска операция, като в резултат на полицейските действия, за срок до 24 часа, е задържан А.Д. (27 г.), неизвестен на органите на реда, за който е установено, че държи с цел разпространение наркотични вещества. При процесуално – следствените действия е претърсен адрес в града, обитаван от А.Д. Намерени са и иззети 1842,84 гр. марихуана и 4,05 гр. амфетамин. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратъра във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. На А.Д. е повдигнато обвинение.

- На 29.07. т.г., около 11:50 часа, в к.к. Св. Св. Константин и Елена, е извършена полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач Б.С. (21 г.) и пътник В.М. (21 г.), двамата от Варна, известни на органите на реда. В хода на проверката, В.М. изхвърля през вратата на автомобила пакетче с таблетки, като таблетки са намерени и на пода пред дясната седалка. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 13,92 грама. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. 
  При проверката е установено, че Б.С. управлява МПС след употреба на наркотични вещества. 

- На 28.07. т.г., около 00:30 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на М.Н. (22 г.) от Видин, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса и угарка от цигара със същото съдържние. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 5 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. М.Н. е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.07. т.г., около 23:15 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на З.Д. (19 г.) от Провадия, е установено, че същият държи в себе си кутийка със суха тревиста маса и пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 5,71 гр. и производно на амфетамин с тегло 0,02 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. З.Д. е задържан за срок до 24 часа.

- На 27.07. т.г., около 19:30 часа, в с. Момчилово, общ. Ветрино, след възникнало ПТП, при извършване на полицейска проверка на АТВ с водач И.К. (41 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, и без свидетелство за правоспособност. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 26.07. т.г., около 10:50 часа, в к.к. Златни пясъци, е извършена полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач Г.Д. (21 г.) от с. Стефаново. В хода на проверката, в автомобила са намерени и иззети две пакетчета с бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,02 грама и кокаин с тегло 0,02 гр. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. 

- На 26.07. т.г., около 11:20 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач Г.Г. (35 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.07. т.г., около 14:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Р.К. (24 г.), американски гражданин, е установено, че същият държи в себе си таблетка с надпис. Направената експертна справка установява, че се касае за лекаствено средство със специален режим на отпускате. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Р.К. е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.07. т.г., около 18:30 часа, в гр. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на С.Г. (18 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,15 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.Г. е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.07. т.г., около 20:10 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на И.С. (22 г.) от Добрич, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса, и саморъчно свита цигара със същото съдържание. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,24 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. И.С. е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.07. т.г., около 15:40 часа, на ул. «Велека», С.М. (53 г.), местен жител, извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Същият е отправял обиди, ругатни, псувни и е употребил газов пистолет. По случая е образувана преписка по УБДХ, след съдебно заседание на Районен съд – Варна му е наложено административно наказание «глоба» в размер на 100 лв. С.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.07. т.г., около 17:30 часа, на Централна ЖП Гара - Варна, Р.Р. (44 г.) от с. Сини рид, известен на МВР, извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Същият е отправял обиди, ругатни и псувни към полицейски служители, изпълняващи служебните си задължения. По случая е образувана преписка по УБДХ, след съдебно заседание на Районен съд – Варна му е наложено наказание «задържане в поделение на МВР» за срок от три денонощия.


Бързи полицейски производства:

- На 29.07. т.г., около 08:50 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач П.П. (22 г.) от с. Венелин, е установено, че същият управлява МПС, като си служи с регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. П.П. е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.07. т.г., около 09:35 часа, на пътя между Дългопол и с. Красимир, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач М.М. (21 г.) от Дългопол, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като принудителна административна мярка. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.07. т.г., около 01:40 часа, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач М.М. (18 г.) от Варна и непълнолетен пътник, последният предава пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,39 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

- На 28.07. т.г., около 02:30 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Алфа Ромео» с водач В.Т. (25 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.07. т.г., около 16:00 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Сеат» с водач С.Г. (46 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.07. т.г., около 23:10 часа, в с. Венчан, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Шкода» с водач К.М. (56 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,84 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 27.07. т.г., около 20:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Розова долина»,  при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач Р.А. (35 г.) и пътник И.Х. (28 г.), двамата от Варна, известни на МВР, И.Х. предава пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,28 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

- На 26.07. т.г., около 10:20 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Ю.Н. (44 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,23 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Ю.Н. е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.07. т.г., около 23:30 часа, при извършване на полицейска проверка на АТВ с водач П.К. (27 г.) от с. Партизани, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 29.07. т.г., около 13:20 часа, на ЮПВ на Аспарухов мост, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ауди» Т.М. (23 г.) от гр. Варна, по време на движението си от АМ «Черно море» в посока Варна, поради несъобразена с мократа пътна настилка скорост, губи контрол над МПС, навлиза в съседната лента за изход от ж.к. «Аспарухово» в посока Варна и блъска Л.А. «Мазда», спрял да даде предимство. Вследствие на инцидента са пострадали четирима души от втория автомобил. По – сериозно е пострадала 40-годишна жена, която е настанена в МБАЛ «Св. Анна» с пневмоторакс и фрактура на ребра, с опасност за живота. Водачът на автомобила (40 г.), пътничка от задната седалка (39 г.) и дете са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.  По случая има образувано досъдебно производство.

- На 29.07. т.г., около 00:35 часа, в гр. Варна, на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» С.Е. (38 г.) от с. Соколово, по време на движението си не пропуска и блъска двама пешеходци - жена на 46 г. и мъж на 44 г. Вследствие на инцидента двамата са получили контузни наранявнаия, прегледани са и освободени, без опасност за живота. 

- На 29.07. т.г., около 14:25 часа, на разклона на с. Изворско, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «БМВ» М.Д. (42 г.) от с. Засмяно, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Опел». Вследствие на инцидента водачката на второто МПС (26 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

– На 29.07. т.г., около 20:00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци, за Варна, на ПВ «Долна Трака», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» А.А. (20 г.) от Долни чифлик, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над МПС, блъска се в пътен знак и се преобръща. Вследствие на инцидента мъжът получава контузия на таз и фрактура на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

– На 27.07. т.г., около 19:30 часа, в с. Момчилово, общ. Ветрино, е възникнало ПТП. Водачът на АТВ с водач И.К. (41 г.) от Варна, по време на движението си, губи контрол над МПС и се блъска в каменна ограда и в паркиран лек автомобил. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване: 


- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 28.07. т.г., около 13:40 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло в обществена сграда, намираща се в улица «Тролейна». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически кабели, табло, опушени са 100 кв. м стени.

На 27.07. т.г., около 14:05 часа, е получен сигнал за пожар в мотоциклет «Априлиа», намиращ се в гр. Варна, на ул. «Дедеагач». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Увреден е целият мотоциклет, засегната е задната част на л.а. «Ауди». 

На 27.07. т.г., около 17:35 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Фиат», намиращ се в гр. Варна, на Крайезерен път. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Увреден е двигателният отсек на автомобила.


- 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в отпадъци; 


- 50 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
За 29.07. са регистрирани 5 случая, свързани с нужда от отводняване на частни имоти в резултат от обилния дъжд, а 3 са случаите на наложила се евакуация от закъсали леки автомобили. 4 инцидента с паднали клони и дървета има регистрирани за денонощието.
На 27.07. са регистрирани 19 сигнала за отводняване и 7 сигнала за паднали клони и дървета.
 

 30 юли 2018 | 16:13