МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

27 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 26.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 4
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 11
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 16 престъпления. 
    Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Двама мъже са задържани във Варна за кражба на МПС
  При проведена специализирана полицейска операция във Варна, са задържани двама мъже, извършили кражба на лек автомобил. С.Д. (45 г.) е задържан за срок до 72 часа, повдигнато му е обвинение. С.В. (37 г.) е задържан за срок до 24 часа. На два адреса в града и в два автомобила, проверени по време на операцията, са намерени и иззети множество приспособления за отключване и привеждане в движение на откраднатите автомобили. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност продължават под надзора на Районна прокуратура – Варна. Автомобилът, обект на кражбата е намерен.

- Задържан е още един извършител на кражба на л.а. «Фиат», извършена на 21.07. Автомобилът е бил паркиран на паркинг в града. 38-годишният извършител е известен на органите на реда и осъждан. Автомобилът е намерен и върнат на собственика му. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 26.07. т.г., около 17:30 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Митсубиши» с водач П.М. (27 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.07. т.г., около 14:30 часа, в гр. Варна, в м-ст «Побити камъни», при извършване на полицейска проверка, в момент на извършване на сексуални услуги срещу заплащане, е установена И.Д. (18 г.) от с. Новосел, общ. Русе, известна на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа. 

- На 26.07. т.г., е получен сигнал за това, че неизвестно лице е счупило страничното огледало на автомобил, паркиран пред частен имот в с. Яребична. След проведени оперативно издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Д.Д. (33 г.), местен жител. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 25.07. т.г., е получен сигнал за това, че неизвестно лице е извършило опит за грабеж на мобилен телефон от частен дом във Варна. След проведени оперативно издирвателни дейности и процесуално – следствени действия, непосредствено след деянието, е установено, че извършителят е Е.А. (26 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Е.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 25.07. т.г., около 18:00 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче, неизвестно на МВР, е установено, че същото държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,03 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

- Разкрит е извършителят на две кражби, извършени от частни домове на терирторията на Първо РУ на МВР – Варна за периода 9 – 18.07. Задържан е И.С. (29 г.), местен жител, известен на МВР. Същият е извършил кражба метални инструменти и консумативи от фургон на строителен обект и килими от частен дом. По случаите има образувани досдебни производства.  


Бързи полицейски производства:

- На 26.07. т.г., в с. Есеница, при извършване на съвместна проверка на полицейски служители и служители на ВиК дружество в дома на С.Д. (31 г.), е установено неправомерно присъединяване на къщата към водопреносната система. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. 

- На 26.07. т.г., около 10:30 часа, в с. Калоян, при извършване на полицейска проверка на трактор «Кубота» с водач Р.М. (56 г.) от с. Есеница, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Р.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.07. т.г., около 13:00 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Деу» с водач Й.К. (46 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,26 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 25.07. т.г., около 15:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Митсубиши» с водач А.Ц. (24 г.), местен жител, неизвестен на МВР, е установено, че същият управлява МПС с регистрационна табела, която не е издадена от съответните органи. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.Ц. е задържан за срок до 24 часа.

- На 25.07. т.г., в Морската градина на Варна, при извършване на полицейска проверка на А.А. (34 г.) от с. Каменар, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 25.07. т.г., около 13:00 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на А.С. (19 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си цигара, съдържаща суха тревиста маса, и пакетче със същото съдържание. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 0,47 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.С. е задържан за срок до 24 часа.

- На 25.07. т.г., около 20:30 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на К.С. (20 г.) от с. Тополи, е установено, че същият държи в себе си кутийка, съдържаща суха тревиста маса, и торбичка със същото съдържание. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 20,54. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.С. е задържан за срок до 24 часа.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през посочения период;

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през посочения период;

- 26 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
  14 от тях касаят нуждата от отводняване на приземни и подземни помещения, наводнени в резултат от интензивния дъжд. А 11 от случаите са свързани с отстраняване на паднали клони и опасни дървета. Няма пострадали хора. Няма нанесени материални щети. 
 

 27 юли 2018 | 11:47