МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

13 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 12.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 4
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 2
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.  

- На 11.07. т.г., около 20:00 часа, е постъпил сигнал за кражба от магазини за козметични продукти, намиращ се на ул. «Дрин» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършителка на деянието е С.Р. (33 г.) от с. Каменар, неизвестна на МВР. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 11.07. т.г., около 14:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Тодор Влайков», при извършване на полицейска проверка на З.А. (38 г.) от Белослав, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с общо тегло 0,26 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 11.07. т.г., около 15:30 часа, на стария път за Бургас, на разклона за м-ст «Крушките», при извършване на полицейска проверка на П.Ц. (26 г.) от Варна, известна на МВР, е установено, че същата държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,15 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 12.07. т.г., около 13:15 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», до № 23, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Рено» В.В. (22 г.) от Шумен, по време на движението си, блъска жена, пресичаща пътното платно. Вследствие на инцидента 72-годишната пешеходка получава фрактури на крак и ключица, като е настанена за лчение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 12.07. т.г., около 13:00 часа, е получен сигнал за пожар на терасата на апартамент, намиращ се на ул. «Тодор Икономов». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност на газов котлон. Унищожени са: домашно имущество, газов котлон и бутилка, домашно имущество, опушени са 6 кв. м стени.

На 12.07. т.г., около 15:00 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се на ул. «Банат». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са: мебели и домашно имущество, битова техника, дограма, мазилка, врата, опушени са 200 кв. м стени.

На 13.07. т.г., около 02:35 часа, е получен сигнал за пожар в кухнята на апартамент, намиращ се на ул. «Евлоги Георгиев». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е забравено ядене. Унищожено е домашно имущество, опушени са 5 кв. м стени.

На 13.07. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнери, намиращи се на ул. «Шейново». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожени са 3 бр. контейнери за отпадъци.


- 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в отпадъци;


- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 13 юли 2018 | 11:49