МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

12 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 11.07.2018 г.I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирани са 6 ПТП с 1 загинала жена и 5 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 11.07. т.г., около 11:45 часа, в с. Долище, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ситроен» с водач А.А. (23 г.) от гр. Силистра, е установено, че същият управлява МПС с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство, и след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.А. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 11.07. т.г., около 15:05 часа, на пътя Варна - Бургас, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач С.С. (42 г.) от с. Гецово, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,28 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 11.07. т.г., около 16:30 часа, в района на с. Лопушна, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Ямаха» е установено, че водачът му е непълнолетен и неправоспособен, а МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. 

- На 10.07. т.г., около 15:20 часа, в гр. Варна, в Морската градина, при извършване на полицейска проверка на Д.Д. (28 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,66 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 11.07. т.г., около 08:15 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Победа», до супермаркет, е възникнало ПТП. Водачът на микробус «Мерцедес» А.А. (29 г.) от Варна, при маневра за движение назад, блъска жена, намираща се зад МПС. Вследствие на инцидента 77-годишната жена получава множество травми, незабавно е отведена в МБАЛ «Св. Анна», където по-късно е починала. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 11.07. т.г., около 08:35 часа, на ул. «Акад. Андрей Сахаров», в района на бензиностанция, е възникнало ПТП. 51-годишният водач на л.а. «Мерцедес» Р.Г. от Варна, при маневра за завой наляво, отнема предимството и става причина за ПТП с велосипед. Вследствие на инцидента 24-годишният водач на ППС получава контузии на глезен и ръка, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 11.07. т.г., около 10:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Република»,  е възникнало ПТП. Водачът на неустановено МПС, по време на движението си, блъска пешеходка. Същата е потърсила лекарска помощ около 18:00 часа, като след прегледа е установено, че има контузни наранявания. Няма опасност за живота й. 

- На 11.07. т.г., около 11:05 часа, в с. Синдел, е възникнало ПТП. Водачът на микробус «Мерцедес» М.Й. (34 г.) от Варна, при маневра за заобикаляне на спрял автомобил, блъска дете, което внезапно излиза на пътното платно. Вследствие на инцидента момченцето получава контузия на главата, прегледано е и освободено, без опасност за живота. 

- На 11.07. т.г., около 14:45 часа, на пътя Аксаково - Варна, е възникнало ПТП. 46-годишната водачка на л.а. «Мерцедес» Н.Р. от Казахстан, продължително пребиваваща в Р. България, поради неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска мотопед «Сузуки», който намалява скоростта си. Вследствие на инцидента е пострадал водачът на второто МПС (24 г.), който получава контузия на хълбок, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 11.07. т.г., около 20:20 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. Водачът на автобус от масовия градски транспорт И.З. (33 г.) от Варна, по време на потегляне от спирка, предизвиква падането на пътничка в салона. Вследствие на инцидента 86-годишната жена получава контузия на гърба, настанена е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 12.07. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се на ул. «Силистра». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожен е 1 бр. контейнер за отпадъци.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в суха трева, в забравено ядене;

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 12 юли 2018 | 11:15