МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

11 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 10.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
   Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 10.07. т.г., е постъпил сигнал за кражба от лозе, намиращо се в землището на с. Пчелник. Неизвестно лице е извършило кражбата на бетонни колове. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е А.М. (39 г.) от Долни чифлик. По случая има образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- Разкрит е извършителят на кражба от частен дом, намиращ се на ул. «Пробуда»
  На 01.07. т.г., е постъпил сигнал за кражба от частен дом, намиращ се на ул. «Пробуда» във Варна. Неизвестно лице е проникнало през незаключена врата в къщата и е извършило кражбата на чанта, съдържаща мобилен телефон, документи и сумата от 200 лв. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е О.Х. (40 г.) от Варна, известен на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.07. т.г., около 13:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «Kymno» с водач П.В. (50 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. П.В. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 10.07. т.г., около 16:30 часа, в гр. Вълчи докл, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач Й.М. (40 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС с регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Й.М. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 10.07. т.г., около 09:40 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», на изхода на града, е възникнало ПТП. Водачът на автобус «Евробус» Н.С. (58 г.) от Варна, по време на движението си, употребява рязко спирачки и предизвиква падането на кондукторката. Вследствие на инцидента 66-годишната жена получава контузия в лумбалната област и съмнение за фрактура на прешлен, настанена е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. 

- На 10.07. т.г., около 12:05 часа, на пътя к.к. Албена – гр. Варна, в района на бензиностанция, е възникнало ПТП. 77-годишният водач на Л.А. «Митсубиши» Д.Е., холандски гражданин, продължително пребиваващ в Р. България, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, излиза извън пътното платно и се преобръща в канавката. Вследствие на инцидента мъжът получава контузия на дясна ръка, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 10.07. т.г., около 17:30 часа, в с. Детелина е възникнало ПТП. 22-годишният водач на Л.А. «Мерцедес» В.Ф. от Варна, поради движение с несъобразена скорост по време на проливен дъжд, губи контрол над МПС, излиза от платното за движение и се преобръща в канавката. Вследствие на инцидента мъжът е настанен за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна» с контузии на глава, шия и ляво коляно. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 10.07. т.г., около 18:00 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Фолксваген», намиращ се в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е целият автомобил. 
На 10.07. т.г., около 22:20 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомобил, намиращ се на пътя между с. Господиново и с. Дюлино. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е целият автомобил.

На 11.07. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се на ул. «Неофит Бозвели». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожен е 1 бр. контейнер за отпадъци.

- 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти; в отпадъци; в контейнер за отпадъци; в автомобил и в кухнята на апартамент;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 11 юли 2018 | 11:29