МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

10 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 09.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 5
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 09.07. т.г., е постъпил сигнал за кражба от открит бар, намиращ се в к.к. Златни пясъци. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от заведението и сумата от 590 лв. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Т.В. (21 г.), естонски гражданин, турист. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 09.07. т.г., около 01:45 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на А.А. (21 г.), естонски гражданин, турист, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,12 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.07. т.г., около 01:00 часа, в ж.к. «Виница», при извършване на полицейска проверка на М.Д. (23 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,16 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. М.Д. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 09.07. т.г., около 13:30 часа, в с. Гроздьово, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «ИЖ» с водач Б.П. (30 г.) от с. Пчелник, е установено, че същият управлява МПС без регистрационни табели, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Б.П. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 09.07. т.г., около 10:25 часа, в гр. Варна, на бул. «Трти март», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фолксваген» Н.Н. (74 г.) от Варна, по време на движението си, блъска пешеходка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента 74-годишната жена получава фрактури на десен крак и дясна ръка, настанена е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. 

- На 09.07. т.г., около 11:55 часа, на пътя с. Оброчище – гр. Варна, е възникнало ПТП. 45-годишният водач на Т.А. «Форд» С.М. от Варна, поради неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска Л.А. «Рено», който намалява скоростта си. Вследствие на инцидента е пострадал пътник от втория автомобил (22 г.), който получава контузия на гърди, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 09.07. т.г., около 13:50 часа, на пътя за с. Бозвелийско, е възникнало ПТП. 72-годишният водач на Л.А. «Вартбург» М.Д. от Варна, поради здравословен проблем, губи контрол над МПС, излиза от платното за движение и се блъска в бетонна ограда. Вследствие на инцидента мъжът е настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна» в стабилно състояние. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 09.07. т.г., около 10:25 часа, е постъпил сигнал за пожар в навес, намиращ се в с. Доброплодно. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора. Унищожена е изолационна вата, опушени са 100 кв. м стени.

На 09.07. т.г., около 19:10 часа, е постъпил сигнал за пожар в котелно помещение, намиращо се на ул. «Петко Напетов». Причината за инцидента са огневи дейности. Няма пострадали хора. Унищожени са: 60 бали фураж, мотофреза, навес.

На 10.07. т.г., около 00:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая, намираща се на ул. «Горна студена». Причината за инцидента са изяснява. Няма пострадали хора. Унищожени са мебели.

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през посочения период;

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 10 юли 2018 | 14:04