МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

09 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода от 06.07. до 08.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 4
- обикновени – 5
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 2


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирани са 5 ПТП с 6 пострадали граждани през изминалия период.  

- На 05.07. т.г., около 14:00 часа, е постъпил сигнал за кражба от магазини за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Македония» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е А.М. (21 г.) от Варна, известен на МВР. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 06.07. т.г., в гр. Провадия, при извършване на процесуално – следствени действия в дома на Е.Н. (50 г.) от Провадия, известен на МВР, са намерени и иззети около 2 кг. тютюн и 420 къса цигари от марката «Marble», без акцизен бандерол, и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Е.Н. е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.07. т.г., е получен сигнал за опит за кражба от дамска чанта, намираща се на плаж във Варна. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършителка на деянието е С.М. (20 г.) от Долни дъбник, неизвестна на МВР.  По случая е образувана преписка, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. 


Бързи полицейски производства:

- На 08.07. т.г., в с. Цонево, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Кимко» с непълнолетен и неправоспособен водач от Дългопол, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

- На 07.07. т.г., около 16:25 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач Н.К. (49 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,04 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 07.07. т.г., около 20:15 часа, в гр. Варна, на бул. «Христо Ботев», е възникнало ПТП. Водачът на мотоциклет «Ямаха» М.А. (34 г.) от Варна, по време на движението си, губи контрол над МПС, пада на платното за движение и се блъска в бордюр. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактури на дясна китка и лява предмишница, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. 

- На 07.07. т.г., около 20:25 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Приморски» и ул. «Граф Игнатиев», е възникнало ПТП. Водачът на мотопед «Пежо» М.Х. (53 г.) от гр. Варна, по време на движението си, застига и блъска Л.А. «Пежо», който е спрял на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактури на лява и дясна подбедрици, като е настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 07.07. т.г., около 21:30 часа, в гр. Провадия, на кръстовището на ул. «Св. Св. Кирил и Методий» и ул. «Св. Климент», е възникнало ПТП. Водаччката на Л.А. «Фиат» В.С. (62 г.) от с. Черковна, по време на движението си, при завой надясно, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента 59-годишната жена получава контузни  наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 06.07. т.г., около 08:00 часа, на бул. «Константин и Фружин», е възникнало ПТП. Водачът на мотоциклет «Сузуки» В.К. (29 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и пада на платното за движение. След произшествието мъжът напуска мястото. Вследствие на инцидента е пострадала жена, возеща се на превозното средство (25 г.), прегледана е и освободена за домашно лечение с контузни наранявания. По-късно, лекарска помощ е потърсил и водача на мотоциклета, който е получил фрактура на пета и фрактура на два пръста на дясно стъпало. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 06.07. т.г., около 19:20 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Янко Мустаков» и бул. «Св. Елен» е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Опел» С.К. (38 г.) от Варна, по време на движението си, при завой наляво, губи контрол над МПС и се блъска в трансформатор. Вследствие на инцидента мъжът получава травма на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 7 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 08.07. т.г., около 14:35 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Ауди», намиращ се в гр. Варна, на ул. «Атанас Георгиев». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение в подсилен предпазител в двигателен отсек. Унищожена е предната част на автомобила. От огъня е засегната също предната част на Л.А. «Рено».

На 08.07. т.г., около 19:55 часа, е получен сигнал за пожар в Т.А. «ДАФ», намиращ се в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение в електрическата инсталация на кабината. Унищожен е електрически кабел.

На 07.07. т.г., около 10:05 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомобил, намиращ се в гр. Варна, на ул. «Народни будители». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са част от двигател, акумулатор и въздушен филтър. 

На 07.07. т.г., около 13:20 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрически стълб, намиращ се ул. «Св. Св. Кирил и Методий» в гр. Провадия. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожена е изолация на кабели.

На 07.07. т.г., около 21:15 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическа инсталация, намираща се на Аспарухов мост. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически кабели.

На 07.07. т.г., около 21:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло на стълб от уличното осветление, намиращ се в ж.к. «Младост». Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически кабели.

На 06.07. т.г., около 18:10 часа, е получен сигнал за пожар в бунгало, намиращо се в к.к. Златни пясъци. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожени са дограма, мебели и обзавеждане, опушени са 1 кв. м.


- 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви; в контейнери за смет; в спирачките на автомобил;


- 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 10 юли 2018 | 14:04