МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

06 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 05.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 2
- джебчийски – 1
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирани са 5 ПТП с 6 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 05.07. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазини за хранителни стоки, намиращ се на бул. «Христо Смирненски» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е А.Д. (29 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.07. т.г., около 21:45 часа, е постъпил сигнал за това, че на улица «Иглика» в гр. Белослав има мъж с прободна рана в коремната област. Установено е, че пострадалият е на 35 г. Същият незабавно е отведен в болнично заведение, където е опериран и настанен за наблюдение и лечение. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Т.Р. (50 г.), известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Т.Р. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 05.07. т.г., около 15:30 часа, е постъпил сигнал за кражба на дамско портмоне от чантата на 48-годишна жена, извършена на територията на голям търговски център във Варна. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момиче от Игнатиево, известно на МВР. По случая има образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момичето е задържано за срок до 24 часа.

- На 05.07. т.г., около 08:20 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Мерцедес» с водач Т.Т. (47 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,51 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.07. т.г., около 11:15 часа, в гр. Белослав, при извършване на полицейска проверка на Т.А. «Урал» с водач В.В. (38 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. В.В. е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.07. т.г., около 11:50 часа, в с. Приселци, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Опел» с водач С.Й. (38 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС с регистрационни табели по немски образец с изтекъл срок на валидност. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.Й. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 05.07. т.г., около 00:45 часа, в гр. Игнатиево, на ул. «Георги Петлешев», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Рено», по време на движението си, блъска пешеходец – непълнолетно момче, движещо се по пътното платно, не спира на местопроизшествието и го напуска. Вследствие на инцидента момчето получава множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена, настанено е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. Изяснява се кой е управлявал автомобила в момента на възникването на инцидента.

- На 05.07. т.г., около 15:40 часа, на ГП I-9, на Т-образното кръстовище в посока Варна, е възникнало ПТП. 43-годишният водач на мотоциклет «Кавазаки» Д.С. от София, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска Л.А. «Фолксваген», който се движи пред него. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактури на двата крака, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 05.07. т.г., около 16:40 часа, в к.к. Чайка, е възникнало ПТП. 63-годишен мъж, управляващ Л.А. «Шкода» предприема неправилна маневра за завой наляво и е блъснат от Л.А. «Рено», който го изпреварва. Вследствие на инцидента са пострадали жена и дете от първия автомобил, които са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 05.07. т.г., около 17:30 часа, във Варна, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. 18-годишният водач на Л.А. «Фолксваген» С.С. от Варна, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска Л.А. «Нисан», който е спрял в колона от автомобили пред него. Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил получава контузия на врат, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 05.07. т.г., около 18:30 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на неустановено МПС, по време на движението си, блъска пешеходец – дете, пресичащо паркинг пред жилищен блок. Вследствие на инцидента момчето получава охлузвания по ляв лакът и кръст, прегледано е и освободено, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 06.07. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се на ул. «Преслав». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожен е 1 бр. контейнер за отпадъци.

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през посочения период;

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 10 юли 2018 | 14:05