МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

05 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
    Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 04.07. т.г., около 14:40 часа, в с. Шкорпиловци, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Сузуки» с водач Н.М. (63 г.) от Асеновград, е установено, че същият управлява автомобила след служебна дерегистрация и без да е регистриран отново по надлежния ред. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.07. т.г., около 10:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Зограф», при извършване на полицейска проверка на Ю.И. (36 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество, и пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,13 гр. и хероин с тегло 0,06 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Ю.И. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 04.07. т.г., около 11:55 часа, в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фиат» с водачка М.Д. (24 г.), местна жителка, е установено, че същата управлява МПС, което е с прекратена по служебен път регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. М.Д. е задържана за срок до 24 часа.

- На 04.07. т.г., около 15:25 часа, в с. Доброглед, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Мерцедес» с водач С.С. (40 г.) от с. Синдел, е установено, че същият управлява МПС, като използва регистрационни табели за друго МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.С. е задържан за срок до 24 часа.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през посочения период;

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в метален контейнер;

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 10 юли 2018 | 14:05