МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

04 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 03.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 1 загинал и 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- При специализирана полицейска операция, във връзка с досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества, са задържани двама варненци 
  На 02.06. т.г., в гр. Варна, при специализирана полицейска операция, са задържани двама мъже – Г.П. (21 г.) и Н.Д. (22 г.), двамата от Варна, известни на МВР. В резултат на полицейските действия, са иззети: 25,98 гр. суха тревиста маса; 1,29 гр. амфетамин; прекурсори за производство на наркотични вещества; множество мобилни телефони, сим карти и сума пари. На двамата мъже са повдигнати обвинения по чл. 354А, ал. 1 от НК и с постановление на наблюдаващ прокурор са задържани за срок до 72 часа. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. 

- На 30.06. т.г., около 00:10 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» и намиращите се в него трима мъже от с. Любен Каравелово, е установено, че Й.Д. (28 г.), известен на МВР, държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество и топче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,05 гр. и марихуана с тегло с тегло 0,10 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа.

- На 29.06. т.г., около 22:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Наум», при извършване на полицейска проверка на Х.А. (44 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,03 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 03.07. т.г., около 18:00 часа, в с. Синдел, при извършване на полицейска проверка на Т.А. «Форд» с водач Т.И. (58 г.) от с. Айдемир, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за срок от една година. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Т.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.07. т.г., около 21:30 часа, в гр. Аксаково, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ауди» с водач М.Г. (36 г.), месен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,18 промила в издишания въздух, като същият е бил осъден за същото деяние и е с влязла в сила присъда. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

 - На 03.07. т.г., около 10:40 часа, на ул. «Янко Мустаков», е възникнало ПТП. 23-годишен мъж, управляващ мотоциклет «Кавазаки» без предпазна каска, по време на движението си, губи контрол над превозното средство и се блъска в задната част на микробус «Форд», който завива наляво. При ПТП е пострадал А.П. (водач на мотоциклета), който е настанен в Реанимацията на МБАЛ «Св. Анна» за наблюдение и лечение с множество фрактури и рани по цялото тяло. Тази сутрин мъжът е починал. По случая е образувано досъдебно производство. При инцидента леко е пострадал и водачът на микробуса (61 г.).

- На 03.07. т.г., около 11:00 часа, в гр. Провадия, на ул. «Трети февруари», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фиат» В.М. (81 г.) от с. Снежина, по време на движение назад, не се е убедил, че пътят е свободен и затиска жена, намираща се зад автомобила. Вследствие на инцидента 75-годишната пешеходка получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

- На 03.07. т.г., около 17:10 часа, на пътя с. Кичево – гр. Аксаково, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фиат» Р.В. (42 г.) от Варна, по време на движението си, застига и блъска Л.А. «БМВ», който се движи отпред. Вследствие на инцидента е пострадал 53-годишният водач на втория автомобил, който получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през посочения период;

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – във фургон;

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.
 

 06 юли 2018 | 12:11