МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

03 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 03.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 4
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 6
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистриранo е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.  

- На 01.07. т.г., около 20:15 часа, е получен сигнал за жена, която е получила порезна рана на ръката, намираща ще в частен дом на ул. «Тунджа» във Варна. На мястото, полицейски служители установяват, че след възникнал скандал, прерастнал във физическа саморазправа, А.С. (38 г.) е нанесъл порезни рани на две жени и мъж, няма опасност за живота и на тримата. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. 

- На 02.07. т.г., е получен сигнал за увреждане на банкомат, монтиран в к.к. Златни пясъци. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Т.Г. (23 г.), германски гражданин, турист.  По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. 

- На 02.07. т.г., е получен сигнал за увреждане на предно и задно панорамни стъкла на Л.А. «Мерцедес», паркиран пред частен дом в с. Снежина. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са С.А. (25 г.) и Д.Ф. (20 г.), двамата от същото село, известни на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа. 

- На 29.06. т.г., около 00:05 часа, в гр. Варна, на ул. «Александър Василев», при извършване на полицейска проверка на Н.Г. (35 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,96 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 02.07. т.г., около 16:05 часа, в с. Бозвелийско, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ситроен» с водач А.А. (63 г.) от Провадия, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,20 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.07. т.г., около 20:20 часа, в гр. Бяла, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Шевролет» с водач А.Б. (43 г.), руски гражданин, турист, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,51 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 02.07. т.г., около 14:50 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Пежо» Е.К. (43 г.), местен жител, по време на движението си, застига и блъска Л.А. «Дачия». Вследствие на инцидента е пострадал 36-годишният водач на втория автомобил получава контузии на таз и лумбална област, прегледан е и освободен, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 02.07. т.г., около 12:45 часа, е постъпил сигнал за пожар в павилион за хранене, намиращ се на ул. «Александър Стамболийски» в гр. Вълчи дол. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно боравене с нагревателен уред – збравен включен котлон. Унищожени са  бяла и черна техника, мебели, паянтови постройки – 2 бр.

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в суха трева, в отпадъци и в сметище;

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 10 юли 2018 | 14:05