МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

02 юли 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода от 29.06. до 01.07.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 8
- джебчийски – 1
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 10
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 10 престъпления. 
    Регистрирани са 6 ПТП с 10 пострадали граждани през изминалия период.  
- На 29.06. т.г., около 17:00 часа, в в тролейбус от масовия градски транспорт, неизвестно лице е извършило непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и общоприетите норми, изразяващи се в отправяне на множество закани и обиди към водача на превозното средство. Мъжът е свален от тролейбуса, като на спирката продължава своите непристойни действия. Същият е задържан за срок до 24 часа. Установен е като М.Ф. (23 г.) от Варна, неизвестен на МВР. Мъжът е бил в неадекватно състояние. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 29.06. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «Хонда» с водач С.И. (25 г.) от Девня, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, а МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.06. т.г., е получен сигнал за опит за грабеж, извършен в частен дом в гр. Дългопол. Две неизвестни лица, чрез отправяне на заплахи и употреба на физическа сила, са направили опит да извършат грабеж на 34-годишна жена. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са Т.Т. (41 г.) и Ж.И. (48 г.), двамата от Дългопол, известни на МВР и осъждани.  По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Извършителите са задържани за срок до 24 часа. 

- Разкрит е извършителят на взломна кражба от частен дом във Варна
  На 24.06. т.г., е получен сигнал за кражба от частен дом, намиращ се на ул. «Чинар» във Варна. Неизвестно лице, чрез взломяване на дограма, е проникнало в къщата и е извършило кражбата на телевизор и сумата от 24 лева. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е С.С. (28 г.) от с. Каменар, неизвестен на МВР.  По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение по чл. 195 от НК.

- На 27.06. т.г., около 11:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Наум», при извършване на полицейска проверка на П.Ш. (30 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си спринцовка, съдържаща прозрачна течност. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин – 0,04 мл. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. П.Ш. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 01.07. т.г., около 15:00 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «БМВ» с водач И.Д. (19 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като принудителна административна мярка. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. И.Д. е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазини за хранителни стоки, намиращ се на бул. «Христо Смирненски» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Б.П. (40 г.) от Русе, известен на МВР и осъждан. По случая има образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.06. т.г., в с. Генерал Киселово, при извършване на полицейска проверка на трактор «Янмар» с водач Х.О. (64 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.06. т.г., около 13:50 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «БМВ» с водач Д.П. (28 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.06. т.г., около 11:20 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Ю.К. (34 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество и кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,04 гр. и амфетамин с тегло 0,02 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 01.07. т.г., около 17:20 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Христо Смирненски» и ул. «Прилеп», е възникнало ПТП. Водачът на автобус от масовия градски транспорт М.А. (52 г.) от Варна, при завой наляво, предизвиква падане на пътничка. Вследствие на инцидента 65-годишната жена получава контузни наранявания, прегледана са и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 01.07. т.г., около 22:20 часа, на кръстовището на ул. «Македония» и ул. «Цар Асен I», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Тойота» Д.Л. (19 г.) от Варна, по време на движението си, не спазва разпоредбите на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предисмство», не пропуска и блъска Л.А. «Дачия» (таксиметров автомобил), който от своя страна се отклонява и се блъска в автобус от масовия градски транспорт «Соларис». Вследствие на инцидента са пострадали две жени, пътуващи в автобуса (49 г. и 59 г.), и жена на 26 г. от таксиметровия автомобил. Няма опасност за живота на пострадалите, прегледани са и освободени за домашно лечение с контузни наранявания. Малко по-сериозно пострадала е 59-годишната пътничка от автобуса, тъй като има съмнения за фрактура на хрущял в носа.

- На 30.06. т.г., около 12:30 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Трети март» и ул. «Вяра», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Хонда» Д.А. (24 г.) от гр. Варна, по време на движение отнема предимството и блъска Л.А. «Опел». Вследствие на инцидента са пострадали водачката на втория автомобил (25 г.) и  нейната спътница (78 г.), която е настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна» с фрактура на ребра, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 29.06. т.г., около 09:35 часа, в гр. Варна, на ул. «Васил Друмев» е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Пежо» Д.С. (34 г.) от Варна, по време на движението си, блъска пешеходка, която пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 87-годишната жена получава фрактури на ляво бедро и лява гривнена става, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 29.06. т.г., около 15:15 часа, в гр. Варна, на бул. «Приморски» е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мерцедес» В.Т. (54 г.) от Варна, по време на движението си, блъска Л.А. «Тойота», който спира за даване на предимство на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 42-годишният водач на втория автомобил получава травма на нервни коренчета на врат, прегледан е и настанен за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. 

- На 29.06. т.г., около 18:00 часа, на пътя Варна - Въглен, на кръстовщето с пътя за с. Кичево, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фолксваген» Д.В. (43 г.) от Пазарджик, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предисмство», не пропуска и блъска Л.А. «Опел». Вследствие на инцидента двама пътници  от втория автомобил (39 г. и 44 г, двамата от с. Батово) получават контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 6 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 01.07. т.г., около 20:50 часа, е получен сигнал за пожар, възникнал в стая от апартамент на ул. «Свобода». На място са изпратени незабавно служители на РДПБЗН – Варна, 3 екипа работят за потушаването на огъня.  Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност, възникнала в газова бутилка. Унищожени са: мебели, домашно имущество и вещи, опушени са 15 кв. м стени.

На 30.06. т.г., около 16:00 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Форд», намиращ се в гр. Суворово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са вентилатор и част от арматурно табло.

На 30.06. т.г., около 19:40 часа, е получен сигнал за пожар газова бутилка, намираща се на терасата на жилище на ул. «Секвоя». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожена е туристическа газова бутилка.

На 30.06. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се на ул. «Братя Миладинови». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожен е 1 бр. контейнер за отпадъци.

На 29.06. т.г., около 18:05 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се ул. «Одесос». Причината за инцидента е късо съединение. Унищожена е разпределителна кутия.

На 29.06. т.г., около 21:25 часа, е постъпил сигнал за пожар в кухнята на частен дом, намиращ се в гр. Долни чифлик. Причината за инцидента е неправилно боравене с нагревателен уред. Унищожени са дървена облицовка, домашно имущество. 

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в отпадъци;

- 8 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 02 юли 2018 | 13:48