МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

29 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 28.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 2   ІІ. Разкрити са извършителите на 8 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 28.06. т.г., е получен сигнал за кражба от хотелска стая, намираща се в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Неизвестно лице е проникнало в стаята през незатворена врата на тераса и е извършило кражбата на два мобилни телефона, чантичка и сумата от 10 евро и 10 щатски долара. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетено момче от Варна, известен на МВР.  По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Вещите, обект на кражбата, са намерени и иззети.

- На 28.06. т.г., е получен сигнал за грабеж на малка сума пари, извършен в частен дом на ул. «Новгород» във Варна. Неизвестно лице е проникнало в дома на 48-годишна жена, около 19:30 часа, и чрез използване на физическа сила е извършило грабеж на сумата от 2 лв. на монети и други лични вещи. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Н.Д. (32 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан.  По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Част от вещите, обект на грабежа, е намерена и иззета.

- На 27.06. т.г., е получен сигнал за грабеж на златен синджир, извършен на ул. «Гургулят» във Варна. Неизвестно лице, чрез издърпване, е извършило грабеж на златен синджир. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е К.Е. (30 г.) от Варна, неизвестен на МВР.  По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Вещта, обект на грабежа, е намерена и иззета.

- На 28.06. т.г., около 17:30 часа, в гр. Белослав, в м-ст «Авренска поляна», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Хонда» с водач И.Д. (21 г.), местен жител, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,05 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 28.06. т.г., около 08:40 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач Г.Б. (23 г.) от Девня, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.06. т.г., около 12:30 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Опел» с водач К.К. (37 г.) от с. Тополи, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. К.К. е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.06. т.г., около 13:00 часа, в с. Синдел, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач Й.Д. (55 г.) от с. Царевци, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,78 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.06. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Екатерина Симитчиева». След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Н.М. (52 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 28.06. т.г., около 11:30 часа, в гр. Игнатиево, на бул. «Чаталджа», е възникнало ПТП. По време на движението, Л.А. «Фолксваген», с неустановен към момента водач, блъска пешеходец – дете. Вследствие на инцидента момченцето получава контузни наранявания, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 28.06. т.г., около 15:30 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Стефан Караджа» и ул. «Ал. Пушкин», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мазда» С.С. (21 г.) от гр. Исперих, при движение назад, блъска пешеходец, който се намира зад автомобила. Вследствие на инцидента 64-годишният мъж получава фрактура на гривнена става, фрактура на палец на ръката и контузия на лице, прегледан е и освободен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 29.06. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се на ул. «Кюстенджа». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожен е 1 бр. контейнер за отпадъци.

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през посочения период;

- 8 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 29 юни 2018 | 13:02