МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

28 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 27.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 8
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 27.06. т.г., около 11:00 часа, в Морската градина на Варна, И.И. (68 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и общоприетите норми. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка по УБДХ, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. След заседание на Районен съд – Варна, на И.И. е наложено административно наказание «глоба» в размер на 100 лв.

- При специализирана полицейска операция, в хода на процесуално – следствени действия по досъдебно производство, е задържан 29-годишен варненец за разпространение на наркотични вещества 
На 26.06. т.г., в гр. Варна, са задържани мъж и жена - К.М. (29 г.) и В.С. (19 г.). В резултат на полицейските действия, в жилището на К.М., са намерени и иззети 30 бр. бели таблетки; бучки бяло вещество; 39 бр. светло зелени таблетки; суха тревиста маса и електронна везна. Направената експертна справка установява, че се касае за производна на амфетамин субстанция с общо тегло 37,87 гр. и марихуана с тегло 53,31 гр. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. К.М. е задържан за срок до 72 часа.

- На 26.06. т.г., около 21:50 часа, в гр. Варна, в м-ст «Пчелина», при извършване на полицейска проверка на С.М. (31 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си топче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,48 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.06. т.г., е получен сигнал за опит за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Йосиф Стоянов». На място е задържан Ю.И. (36 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 27.06. т.г., около 10:20 часа, в гр. Варна, в м-ст «Боровец – Юг Кантара», при извършване на полицейска проверка, в момент на извършване на сексуални услуги срещу заплащане, е установена К.А. (38 г.), местен жител, известна на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа. 

- На 27.06. т.г., около 02:35 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Роувър» с водач Е.К. (43 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,09 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.06. т.г., около 14:15 часа, на пътя Варна - Девня, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Форд» с водач Н.Н. (33 г. ) от гр. Игнатиево, е установено, че същият управлява МПС, като използва неистински документ за правоспосбност. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 27.06. т.г., около 11:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Чаталджа», е възникнало ПТП. По време на движението на Л.А. «Мерцедес» с водач П.Б. (28 г.), местен жител, жена внезапно излиза между паркирали автомобилии се блъска в страничната му част и пада. Вследствие на инцидента 75-годишната жена получава фрактури на китките и контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 27.06. т.г., около 11:50 часа, на кръстовището за с. Въглен, е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Киа» Р.Ц. (38 г.) от Добрич навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в Т.А. «Мерцедес», който се намира там. Вследствие на инцидента са постарадали двама пътници от лекия автомобил. Жената (58 г.) е настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна» с фрактура на ребра и лумбален прешлен, а мъж (43 г.) е получил фрактура на длан и контузия на груден кош, прегледан е и освободен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 27.06. т.г., около 16:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Атанас МОсков», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Рено» Б.Т. (43 г.) от Варна, при излизане от ул. «Перла», не пропуска и отнема предимството на мотоциклет «Ямаха», чиито водач рязко използва спирачки, губи контрол над МПС и пада на пътното платно. Вследствие на инцидента 24-годишният мъж получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.
III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:


- Не е регистриранин пожар с преки материални щети през посочения период;

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в отпадъци и в електрически кабели;

- 9 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 28 юни 2018 | 12:48