МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

27 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 26.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 26.06. т.г., е получен сигнал за опит за кражба от избени помещения, намиращи се на ул. «Атанас Георгиев». На място е задържана М.К. (43 г.) от Варна, известна на МВР и осъждана, която е направила опит да проникне в помещенията през отворен прозорец. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

- На 26.06. т.г., е получен сигнал за кражба от частен дом, намиращ се в гр. Девня. Неизвестно лице е разбило ПВЦ врата, проникнало е в къщата и е извършило кражбата на два телевизора и стереоуредба. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са: А.С. (27 г.), Г.П. (30 г.) и непълнолетено момче, тримата от Девня.  По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Девня. Извършителите са задържани за срок до 24 часа. Вещите, обект на кражбата, са намерени и иззети.

- На 26.06. т.г., е получен сигнал за кражба на Л.А. «Опел», намиращ се в двора на къща в гр. Белослав. Неизвестно лице е проникнало в двора и е извършило кражбата на лекия автомобила, оставен отключен. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетено момче от града, известно на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Автомобилът, обект на кражбата, е намерен.

- На 25.06. т.г., около 23:55 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на Д.К. (22 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,07 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:


- На 26.06. т.г., в с. Бояна, при извършване на съвместна проверка на полицейски служители и служители на енергоразпределително дружество в дома на Т.Т. (21 г.), местен жител, е установено неправомерно присъединяване на къщата към електроразпределителната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. 

- На 25.06. т.г., около 21:45 часа, в с. Величково, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «Априлия» с водач К.Д. (44 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистртрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 26.06. т.г., около 09:30 часа, в гр. Варна, на бул. «Христо Смирненски», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Хонда» К.Ф. (42 г.), местен жител, при излизане от крайпътна територия, не пропуска и блъска мотопед «Пежо». Вследствие на инцидента водачът на мотопеда (39 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 26.06. т.г., около 14:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Девня», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Опел» Б.Д. (24 г.), по време на движението си, блъска работничка, която се намира на пътното платно. Вследствие на инцидента жената (47 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и настанена за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

- На 26.06. т.г., около 16:25 часа, в гр. Варна, на бул. «Република», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Нисан» К.И. (44 г.), по време на движението си, блъска пешеходец – дете, което пресича пътното платно. Вследствие на инцидента момчето получава контузни наранявания, прегледано е и освободено, без опасност за живота.

- На 26.06. т.г., около 18:00 часа, в гр. Долни Чифлик, на кръстовщето на ул. «Шипка» и ул. «Ботевска», е възникнало ПТП. Малолетният водач на ППС, местен жител, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предисмство», не пропуска и се блъска в Л.А. «Смарт». Вследствие на инцидента момченцето получава охлузвания по крайниците, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.
III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 26.06. т.г., около 11:25 часа, е постъпил сигнал за пожар житен блок, намиращ се в землището на с. Любен Каравелово. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са 100 дка пшеница.


- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през посочения период;


- 4 е регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 27 юни 2018 | 11:30