МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

26 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 25.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 5
2. Други криминални престъпления – 6
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 11 престъпления. 
    Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- Служители на ОД на МВР – Варна задържаха извършителят на пет кражби от частни домове във Варна
  В периода 16.06. – 24.06. са получени пет сигнала за кражби от частни домове, намиращи се на територията на Трето РУ на МВР във Варна. Кражбите са извършени чрез проникване през отворени прозорци, а жилищата са разположени на 1 или 2 етаж. Обекти на кражбите са мобилни телефони, таблети, пари. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянията е С.Г. (20 г.) от Варна, известен на МВР. На мъжа е повдигнато обвинение по чл. 194, ал. 1, вр. Чл. 26, ал.2 от НК. Същият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.


Бързи полицейски производства:

- На 25.06. т.г., около 08:30 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водачка Н.Д. (34 г.) от Девня, е установено, че същата управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Жената е задържана за срок до 24 часа.

- На 25.06. т.г., около 09:40 часа, в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «БМВ» с водач А.П. (20 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му за срок от една година като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. А.П. е задържан за срок до 24 часа.

- На 25.06. т.г., около 15:15 часа, в с. Боряна, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Sunsto» с водач Р.К. (35 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като принудителна административна мярка и след употреба на алкохол с концентрация от 1,97 промила в издишания въздух. Мотопедът не е регистртриран по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 24.06. т.г., е постъпил сигнал за това, че в с. Доброплодно е умъртвено домашно куче, собственост на 40-годишен мъж от селото. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Ж.С. (27 г.), местен жител, който е прострелял кучето със законно притежавана въздушна пушка в двора на имота си. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през посочения период;

- 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви; в шахта;

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.
 

 10 юли 2018 | 14:05