МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

25 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода от 22.06. до 24.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 9
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 10
3. Средна телесна повреда  - 1
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 9 престъпления. 
   Регистрирани са 8 ПТП с 1 загинал и 9 пострадали граждани през изминалия период.  

- На 23.06. т.г., около 18:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Цанко Дюстабанов», при извършване на полицейска проверка на Е.С. (32 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета, съдържащи суха тревиста маса, и три пакетчета с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 51,30 гр. и амфетамин с тегло 15,79 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Е.С. е задържан за срок до 24 часа, а след това с постановление на наблюдаващ прокурор е задържан за срок до 72 часа. Повдигнато му е обвинение.

- На 22.06. т.г., около 01:15 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на А.А. (19 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пет пакетчета, съдържащи суха тревиста маса, и четири топчета с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 2,00 гр. и амфетамин с тегло 0,31 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 21.06. т.г., около 22:30 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момиче от Варна, известно на МВР, е установено, че същото държи в себе си две пакетчета, съдържащи суха тревиста маса, и две топчета с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 1,11 гр. и амфетамин с тегло 0,06 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момичето е задържано за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 24.06. т.г., около 00:10 часа, на около 300 метра след изхода на с. Осеново, след възникнало ПТП, при извършване на полицейска проверка за употреба на алкохол на водача на Л.А. «Алфа Ромео» Ж.Д. (69 г.), е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,18 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 23.06. т.г., около 03:05 часа, в с. Цонево, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Рено» с водач Р.Я. (46 г.), е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,06 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 23.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазини за хранителни стоки, намиращ се на бул. «Вл. Варненчик» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на шоколадови изделия от стелажите на магазина. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Д.И. (30 г.), от Русе, известен на МВР и осъждан. По случая има образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 22.06. т.г., около 06:20 часа, в с. Доброплодно, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ауди» с водач М.Д. (45 г.) от с. Добротич, неизвестен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като принудителна административна мярка. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. М.Д. е задържан за срок до 24 часа.

- На 22.06. т.г., около 09:30 часа, в гр. Аксаково, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Нисан» с водач М.И. (24 г. ), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 21.06. т.г., около 10:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на И.С. (28 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си топче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,31 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- Мъж загина при пътно – транспортно произшествие на АМ «Хемус» на 22.06.
  Около 16:00 часа, на АМ «Хемус», в района на Девня, е възникнало ПТП.  41-годишен мъж от Русе, управлявал Л.А. «Фолксваген», по време на движението си, губи контрол над МПС и излиза извън платното за движение, като допуска ПТП с материални щети. Малко след това, 54-годишният водач на друг Л.А. «Фолксваген», поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра настилка), губи контрол, излиза извън платното за движение и блъска 41-годишният русенец, който се намира извън автомобила си. Мъжът е загинал на място. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 24.06. т.г., около 21:00 часа, на бул. «Трети март», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фолксваген» К.К. (46 г.) от Варна, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича платното за движение на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 75-годишният мъж получава фрактура на ръка, контузии на гръден кош и глава, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство. При извършване на полицейска проверка за употреба на алкохол от страна на водача на автомобила е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,21 промила в издишания въздух.

- На 23.06. т.г., около 02:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Хр. Смирненски», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Сеат» Д.Ш. (19 г.) от гр. Аксаково, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, излиза от платното за движение и се блъска в електрически стълб. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от автомобила (20 г.), която получава контузия на коляно, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 23.06. т.г., около 10:25 часа, в с. Приселци, на кръстовшщето на ул. «Старият дъб» и ул. «Централна», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Пежо» Н.С. (60 г.), местен жител, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предисмство», не пропуска и блъска Л.А. «Опел». Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (36 г.) получава контузия на гръден кош и фрактура на тазобедрена става, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 23.06. т.г., около 17:05 часа, на пътя от с. Казашко за с. Езерово, е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Форд» М.К. (34 г.) от с. Страшимирово, по време на движението си, блъска пешеходец - дете, който пресича пътното платно. Вследствие на инцидента момчето получава контузни наранявания и комоцио, прегледано е и настанено за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. 

- На 23.06. т.г., около 23:00 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Виница», е възникнало ПТП. Водачът на автобус от масовия градски транспорт П.Б. (63 г.) от Варна употребява рязко спирачки. В резултат на това кондукторката от автобуса пада на пода. Вследствие на инцидента 55-годишната жена получава контузни наранявания и фрактура на крак, прегледана са и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 22.06. т.г., около 15:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Георги Пеячевич», е възникнало ПТП. Водачът на мотоциклет «Хонда» В.М. (32 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и пада на платното за движение, като мотоциклета се блъска в Л.А. «Тойота». Вследствие на инцидента мъжът е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 22.06. т.г., около 16:35 часа, в гр. Варна, на бул. «Васил Левски», е възникнало ПТП. Непълнолетният и неправоспособен водач на Л.А. «Ситроен», поради движение с несъобразена скорост, блъска двама велосипедисти, пресичащи платното за движение на нерегламентирано за това място. Вследствие на инцидента единият (18 г.) получава фрактура на черепа и фрактура на дясна ключица, като е настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», с опасност за живота. Неговият спътник (непълнолетно момче) е получил контузни наранявания. По случая има образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 9 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 24.06. т.г., около 14:00 часа, е получен сигнал за пожар, възникнал в апартамент на ул. «Роза». На място са изпратени незабавно служители на РДПБЗН – Варна, 3 екипа работят за потушаването на огъня.  Установено е, че се касае за пожар, горящ апартамент, намиращ се на ет. 5. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство. Унищожени са: мебели, електрически уреди и домашна техника, домашно имущество и вещи, дограма, опушени са 200 кв. м стени.

На 24.06. т.г., около 02:40 часа, е получен сигнал за пожар в апаратната на лятното кино в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожена е апаратната.

На 23.06. т.г., около 09:35 часа, е постъпил сигнал за пожар в кухнята на ресторант, намиращ се в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Причината за инцидента е самозапалване на мазнина. Унищожени са електрически уред, 10 м кабели, опушени са 2 кв. м стени. 

На 23.06. т.г., около 13:35 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се с. Константиново. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 60 кв. м. площ.

На 23.06. т.г., около 23:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в аспиратор в кухнята на апартамент, намиращ се на ул. «Подполковник Калитин» във Варна. Причината за инцидента е неправилно използване на нагревателен уред. Опушени са 8 кв. м стени, унищожени са мебели и готварска печка.

На 22.06. т.г., около 12:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в аспирацията на ресторант, намиращ се ул. «Цариброд». Причината за инцидента е самозапалване на мазнина. Увредена е част от аспирацията.

На 22 и на 24.06. т.г., са постъпили три сигнала за пожари в ПВЦ контейнери, намиращи се на ул. «Георги Живков», «Граф Игнатиево» и ул. «Д-р Петър Скорчев». Причините за инцидентите се изясняват. Унищожени са 4 бр. контейнери за отпадъци.


- 7 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти, в отпадъци, в контейнери за отпадъци, в трафопост;


- 20 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
При 14 от случаите става въпрос за паднали клони и дървета. При два от тях за нанесени материални щети по два леки автомобила.
 

 25 юни 2018 | 13:37