МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

14 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 13.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 6
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирани са 5 ПТП с 5 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 12.06. т.г., около 20:40 часа, е получен сигнал за това, че на ул. «Черни връх», след възникнал скандал се е стигнало до физическа саморазправа между група лица. На място са установени всички участници в инцидента. Трима мъже на възраст 35 г., 33 г. и 28 г. от Варна, известни на МВР, са задържани за срок до 24 часа. Четирима души са били прегледани и освободени за домашно лечение с леки телесни повреди. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

- Разкрити са извършителите на кражба на лек автомобил, паркиран пред частен дом в Белослав
  На 03.06. т.г. е образувано досъдебно производство за кражба на Л.А. «Опел», паркиран пред частен дом на ул. «Роза» в гр. Белослав. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са Т.Р. (19 г.) и две непълнолетни момчета, тримата неизвестни на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

- На 12.06. т.г., около 23:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Нисан» с водач М.С. (18 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотично вещество. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. М.С. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 13.06. т.г., в с. Чернево, при извършване на съвместна проверка на полицейски служители и служители на ВиК дружество в дома на Л.А. (42 г.), местна жителка, е установено неправомерно присъединяване на къщата към водопреносната система. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. 

- На 13.06. т.г., около 19:15 часа, на кръстовището за с. Въглен, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «Сузуки» с водач Г.Г. (47 г.) от с. Садина, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,08 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 12.06. т.г., около 20:25 часа, в гр. Варна, на ул. «Д-р Селимински», при извършване на полицейска проверка на Г.Т. (42 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,05 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Г.Т. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 13.06. т.г., около 09:30 часа, в Белослав, е възникнало ПТП. 84-годишен мъж, управляващ ППС с животинкса тяга. По време на движението си, не успява да овладее поведението на животното, губи контрол над превозното средство, излиза извън пътното платно и пада. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 13.06. т.г., около 09:50 часа, на пътя Варна - Белослав, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фолксваген» Г.Г. (44 г.) от Белослав, по време на движение, при излизане на главен път, не пропуска и блъска Л.А. «Шкода», който се движи по пътя с предимство. Вследствие на инцидента водачът на първия автомобил получава контузии на глава и гръден кош, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 13.06. т.г., около 17:10 часа, в гр. Варна, на бул. «Трети март», е възникнало ПТП. Водачката на мотоциклет, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, застига и блъска Л.А. «Тойота», който е прял за даване на предимство на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 28-годишната жена получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 13.06. т.г., около 19:15 часа, в гр. Варна, на ул. «Страхил войвода», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фиат» Р.К. (20 г.) от Варна, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходец - дете, който пресича пътното платно. Вследствие на инцидента момчето получава контузни наранявания, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 13.06. т.г., около 20:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Д-р Железкова», е възникнало ПТП. Водачът на неустановено към момента МПС, при маневра за завой наляво, не пропуска и блъска велосипедист, който се движи в права посока. Вследствие на инцидента 42-годишният колоездач получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през посочения период; 

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви; в сметище;

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
 

 14 юни 2018 | 11:10