МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

13 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 12.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 1 загинал и 5 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 12.06. т.г., е образувано досъдебно производство за това, че И.И. (53 г.) от Варна, за времето от 17:00 часа на 11.06. до 07:00 часа на 12.06., не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в надлежните правилници, наредби и инструкции за съхранение на огнестрелно оръжие, и е оставил три ловни карабини в Л.А. «Ауди», паркиран в гараж в м-ст «Акчелар» и оставен отключен. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Варна. 

- На 12.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазини за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Шипка» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на хранителни стоки от стелажите на магазина. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Н.А. (27 г.), местен жител, известен на МВР. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 11.06. т.г., около 22:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Самарско знаме», при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от града, неизвестно на МВР, е установено, че същото държи в себе си две пакетчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 1,79 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

- На 10.06. т.г., около 23:30 часа, на пътя с. Калиманци – гр. Аксаково, е възникнало ПТП. При извършване на полицейска проверка за употреба на алкохол от страна на водача на Л.А. «Алфа Ромео» Л.Л. (31 г.) от Варна, е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,03 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 12.06. т.г., около 08:00 часа, на пътя от с. Старо Оряхово за гр. Долни чифлик, е възникнало ПТП. 50-годишен мъж, управляващ Л.А. «Ланд Роувър», по време на движението си, губи контрол над превозното средство, излиза извън пътното платно и се преобръща в крайпътна нива. Водачът е задинал на място. Изясняват се причините и обстоятелствате, довели до произшествието. По случая е образувано досъдебно приозводство.

- На 12.06. т.г., около 11:45 часа, в с. Габърница, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Тойота» К.Б. (72 г.) от Варна, по време на движение, при маневра за завой наляво, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска Л.А. «Рено», който се движи там. Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (54 г.) получава сътресение на мозъка и е настанен за лечение в УМБАЛ «Св. Марина», без опасност за живота. Настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна» е и 69-годишната спътница на К.Б., която е получила фрактура на два шийни прешлена. Дете, което е пътувало в първия автомобил е прегледано и освободено с контузия на крак, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно приозводство.

- На 12.06. т.г., около 12:15 часа, в гр. Варна, на тротоара на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Неустановен водач на ППС (велосипед), застига и блъска пешеходец, който се движи по тротоара. Вследствие на инцидента 63-годишният мъж получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 12.06. т.г., около 15:30 часа, на пътя от с. Старо Оряхово за с. Шкорпиловци, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Пежо» Н.Й. (45 г.) от с. Шкорпиловци не осигурява безопасното пътуване на своите пътници и допуска 38-годишна жена да изпадне от МПС, по време на движението му. Вследствие на инцидента жената получава сътресение на мозъка, прегледана е и настанена за лечение в УМБАЛ «Св. Марина», без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 12.06. т.г., около 14:45 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Пежо», намиращ се в във Варна, на ул. «Кракра». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожено е арматурно табло. 

На 12.06. т.г., около 16:35 часа, е получен сигнал за пожар в микробус, намиращ се в с. Златина, общ. Провадия. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са арматурно табло и седалки. 

- 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти; в отпадъци; в забравено ядене;

- Не са регистрирани случаи на оказана техническа помощ.
 

 13 юни 2018 | 13:27