МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

12 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 11.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 4
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 2


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадал гражданин през изминалото денонощие.  

- На 11.06. т.г., около 01:50 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на К.Д. (24 г.), местен жител, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пет найлонови пакетчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 3,52 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.Д. е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба на мъжки портфейл, съдържащ сумата от 50 евто и 100 лв., от магазини за хранителни стоки, намиращ се в с. Изворско. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Г.И. (26 г.), местен жител, известен на МВР. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 11.06. т.г., около 10:05 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Рено» с водач Ж.М. (57 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,50 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.06. т.г., около 16:15 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Младост», при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от града, известно на МВР, е установено, че същото държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,26 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

- На 10.06. т.г., около 23:30 часа, в с. Габърница, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ауди» с водач С.С. (26 г.) от гр. Девня, е установено, че същата управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето й като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. С.С. е задържана за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 11.06. т.г., около 07:05 часа, в с. Старо Оряхово, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Опел» И.М. (19 г.) от с. Детелина, по време на движение, при маневра за изпреварване, не се е убедил, че пътя е свободен и блъска Л.А. «Мерцедес». Вследствие на инцидента водачката на втория автомобил (40 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 11.06. т.г., около 15:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Д-р Пискюлиев», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Шевролет» К.К. (65 г.) от Варна, при маневра за десен завой, не пропуска и блъска пешеходец - дете, който пресича на сихнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента момчето получава контузни наранявания, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 11.06. т.г., около 17:40 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Св. Св. Кирил и Методий» и ул. «Народни будители», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Рено» Б.Б. (62 г.) от Варна, при маневра за ляв завой, не пропуска и блъска автобус от масовия градски транспорт. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от автобуса (73 г. от Варна), която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.
III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:


- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 11.06. т.г., около 06:05 часа, е постъпил сигнал за пожар в ресторант, намиращ се в к.к. Златни пясъци. Предполагаемата причината за инцидента е късо съединение в електрически ключове за осветление. Унищожени са: шкафове, хладилници и хладилни витрини,телевизор, кафе машини, компютри, електрически кабели, музикални инструменти, осветителни тела, подпокривна конструкция, опушени са 150 кв. м стени. 

На 12.06. т.г., около 03:15 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Мерцедес», намиращ се в във Варна, на ул. «Македония». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожено е стъкло и купето на автомобила. 

- 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви; в отпадъци;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 12 юни 2018 | 14:06