МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

11 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода от 08.06. до 10.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 7
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 3
2. Други криминални престъпления – 8
3. Средна телесна повреда  - 1
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 8 престъпления. 
    Регистрирани са 10 ПТП с 11 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- 41-годишен водач на автобус, превозващ ученици, е задържан във Варна
  Около 08:30 в неделя, при извършване на задължителна полицейска проверка на автобус «Еос», собственост на частна фирма, потеглящ за ученическа екскурзия, е установено, че водачът му (41 г. от Варна, правоспособен) е употребил алкохол с концентрация 1,27 промила в издишания въздух.  По-късно, при направените допълнителни тестове, е констатирано, че освен алкохол мъжът е употребил и наркотични вещества. 41-годишният водач на автобусa е задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство. 

- На 09.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазини за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Шипка» във Варна. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е С.И. (44 г.) от гр. Варна, известен на МВР и осъждан. По случая има образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.06. т.г., е постъпил сигнал за това, че неизвестно лице е нанесло побой над 37-годишен варненец, като му е причинил средна телесна повреда – счупване на ръка. След проведени опаративно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е А.И. (38 г.) от с. Хума, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.06. т.г., около 08:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Сава», при извършване на полицейска проверка на Д.И. (30 г.) от гр. Русе, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си найлоново пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,05 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Д.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.06. т.г., около 15:50 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач М.П. (25 г.), местен жител, неизвестен на МВР и неправоспособен, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотично вещество. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. М.П. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 09.06. т.г., около 02:30 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач френски гражданин (28 г.), е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,97 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Французинът е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.06. т.г., около 07:00 часа, на А.М. «Черно море», близо до отбивката за ж.к. «Аспарухово», при извършване на полицейска проверка на Т.А. «МАН» с водач С.Х. (32 г. ) от с. Господиново, и пътник К.К. (32 г.) от с. Рудник, е установено, че в каросерията на товарния автомобил е натоварена дървесина, за която лицата не представят редовно писмено позволение, изискващо се по закон. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

- На 08.06. т.г., около 13:05 часа, е постъпил сигнал за това, че неизвестно лице е проникнало в частен дом, като е разбило прозореца на къщата, и е опитало да извърши кражба на кабели. След проведени опаративно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е М.К. (43 г.) от Варна, известна на МВР и осъждана. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 10.06. т.г., около 15:00 часа, на пътя Варна – Белослав, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Ситроен» С.П. (80 г.) от Варна, при излизане от път без настилка, не пропуска мотоциклет «Априлиа», който се движи в посока Белослав, като така принуждава неговия водач на предприеме спасителна маневра. 34-годишният мъж губи контрол над МПС и пада извън пътя. Вследствие на инцидента същият получава контузии на глава и гръден кош, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 10.06. т.г., около 21:30 часа, на АМ «Хемус», в района на Летище - Варна, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фолксваген» В.Д. (51 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, блъска се в мантинелата вдясно и излиза от пътното платно. Вследствие на инцидента водачът на автомобила получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. При извършената полицейска проверка е установено, че мъжът е управлявал автобомила след употреба на алкохол с концентрация от 2,77 промила в издишания въздух. По случая има образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.06. т.г., около 23:30 часа, на пътя с. Калиманци – гр. Аксаково, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Алфа Ромео» Л.Л. (31 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, излиза извън пътното платно и се преобръща. Вследствие на инцидента същият получава контузии на долни крайници, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 09.06. т.г., около 01:00 часа, до табелата на с. Детелина, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фолксваген» В.Т. (44 г.) от с. Старо Оряхово, губи контрол над МПС, навлиза частично в лентата за насрещно движение и блъска Л.А. «Фолксваген», който се движи там. Вследствие на инцидента водачът на първото МПС получава фрактура на кост на лявото ходило, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. При извършената полицейска проверка е установено, че мъжът е управлявал автобомила след употреба на алкохол с концентрация от 1,92 промила в издишания въздух. По случая има образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.06. т.г., около 08:40 часа, в гр. Варна, на бул. «Христо Ботев», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фиат» В.С. (20 г.) от Варна, по време на движение, поради несъобразена скорост, застига и блъска Л.А. «Пежо», който се движи пред него. Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (53 г. от с. Кичево) е получил контузии на глава и шия, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 08.06. т.г., около 08:45 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Виница», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Сузуки» З.З. (20 г.) от Варна, по време на движение, като извършва маневра за изпреварване на сигнализирана пешеходна пътека, блъска Л.А. «БМВ», спрял пред него. Вследствие на инцидента мъжът е получил контузия на глава и рана на  лицето, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 08.06. т.г., около 11:15 часа, в гр. Варна, на ул. «Александър Рачински», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Пежо» Ж.С. (37 г.) от Варна, при маневра за движение назад, не пропуска и блъска пешеходка, която се намира зад автомобила. Вследствие на инцидента жената (78 г.) е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 08.06. т.г., около 15:50 часа, в гр. Варна, на бул. «Осми Приморски полк», в посока ж.к. «Виница», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Митсубиши» И.Б. (47 г.) от Варна, по време на движение, преминава от дясна в лява пътна лента, не пропуска и блъска Л.А. «Фолксваген». Вследствие на инцидента жена (42 г.) и дете са настанени за наблюдение в УМБАЛ «Св. Марина» с контузии на глава и комоцио, без опасност за живота. 

- На 08.06. т.г., около 16:20 часа, в гр. Варна, на бул. «Княз Борис I», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Рено» С.И. (24 г.) от Варна, по време на движението си в посока к.к. Златни пясъци, поради несъобразена с интензитета на движението скорост, губи контрол над МПС, преминава през разделителната ограда и се преобръща. Вследствие на инцидента същият получава контузно – порезни рани по гърба, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 08.06. т.г., около 18:10 часа, в гр. Аксаково, на ул. «Илия Димитров», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Пежо» Ф.Ф. (49 г.), местен жител, по време на движение, блъска пешеходец - дете, което пресича пътното платно само. Вследствие на инцидента момчетнцето е получило контузни наранявания, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 5 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 10.06. т.г., около 12:15 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от апартамент, намиращ се на ул. «Уилям Гладстон» във Варна. Причината за инцидента е неправилно използване на отоплителен уред. Унищожен е мебели. 

На 10.06. т.г., около 18:40 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Ланчиа», намиращ се в във Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожена е предната част на автомобила.

На 10.06. т.г., около 23:05 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Сеат», намиращ се във Варна, на ул. «Дунавски лебед». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически кабели.

На 09.06. т.г., около 16:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в кухнята на апартамент, намиращ се на в ж.к. «Възраждане» във Варна. Причината за инцидента е забравено ядене на котлон. Опушени са 20 кв. м стени. 

На 09.06. т.г., около 02:50 часа, е получен сигнал за пожар в 3 бр. ПВЦ контейнери и Л.А. «Шкода», намиращи се във Варна, на ул. «Македония». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са трите контейнера и двигателен отсек на автомобила. 

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви, в мазнина на електрическа скара;

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 11 юни 2018 | 11:57