МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

08 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 07.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 2
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 8
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистриранo e 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.  

- Служители на отдел «Икономическа полиция» при ОД на МВР – Варна задържаха над 39 000 къса цигари без акцизен бандерол
  В хода на специализирана полицейска операция е задържан К.Й. (30 г.) от Варна, известен на МВР. При претърсване в автомобил «Фолксваген», използван от мъжа, и в дома му в ж.к. «Вл. Варненчик» са открити и иззети 39 660 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол. Приблизителната стойност на иззетите цигари е 13 500 лева. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. 

- На 07.06. т.г., около 11:30 часа, в с. Млада Гвардия, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Пиаджо» с водач А.Й. (59 г. ), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 06.06. т.г., около 12:30 часа, в Затворническо общежитие - Разделна, при извършване на проверка от страна на надзирател, в спалното помещение на лишения от свобода Б.А. (36 г.) и под прозореца му са намерени и иззети три хартиени пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производна на амфетамин субстанция с общо тегло 0,23 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. 


Бързи полицейски производства:

- На 07.06. т.г., около 09:50 часа, в гр. Долни чифлик, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Деу» с водач А.А. (26 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотично вещество. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. А.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.06. т.г., около 18:55 часа, в гр. Аксаково, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ауди» с водач Р.Т. (22 г. ) от с. Любен Каравелово, е установено, че същият управлява МПС, като използва неистински документ за правоспосбност. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазини за хранителни и битови стоки, намиращ се във Варна. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е М.К. (31 г.) от гр. Варна, известен на МВР. По случая има образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 07.06. т.г., около 15:30 часа, на АМ «Хемус», в района на Провадия, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «БМВ» Р.Ф. (36 г.) от Търговище, по време на движение, при изпреварване, не оставя достатъчно странична дистанция и блъска Л.А. «Ситроен». Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (74 г.) и неговата спътничка (73 г.), двамата белгийски граждани, получават контузни наранявания, прегледани са и настанени за наблюдение в МБАЛ Шумен, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 07.06. т.г., около 22:55 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло на къща, намираща се в с. Тополи. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожено е електрическо табло, опушени са 15 кв. м стени. 

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в суха трева;

- 6 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 08 юни 2018 | 11:35