МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

07 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 06.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 9
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
   Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалия период.  

- Служители на ОДМВР – Варна задържаха 30-годишен мъж, опитал чрез упражняване на принуда и физическо насилие да използва за развратни действия млада жена
  При проведени процесуално – следствени действия и оперативно –издирвателни дейности във връзка с досъдебно производство, е установено, че през периода 31.05. до 04.06., млада жена е била държана с цел склоняване към развратни дейности. На същата е било упражнено физическо и психическо насилие. Като извършител на деянието е установен и задържан за срок до 24 часа Г.Г. (30 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. На Г.Г. са повдигнати обвинения по чл. 159А, ал. 2, т. 2, пр. 1, връзка с ал. 1, пр. 1 и по чл. 152, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. Същият е задържан с постановление на наблюдаващ прокурор.

- На 06.06. т.г., около 12:00 часа, в гр. Варна, е задържан В.Щ. (32 г.) от с. Кипра, за това, че е предлагал за продан римски монети, представляващи културно – историческа ценност. В процеса на работа е установено, че в продължение на години мъжът е съхранявал монетите в дома си. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Девня. В.Щ. е задържан за срок до 24 часа.

- Разкрит е извършителят на кражба от маза, намираща се в жилищна сграда на ул. «Дрин» във Варна
  На 29.05. е получен сигнал за това, че неизвестно лице е изкъртило мрежата на прозорец на избено помещение, намиращо се на ул. ул. «Дрин» във Варна, проникнало е вътре и е извършило кражбата на четири автомобилни гуми. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е С.С. (32 г.) от гр. Варна, известен на МВР. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.С. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 06.06. т.г., около 15:50 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Тойота» с водач Б.Т. (41 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотично вещество. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Б.Т. е задържан за срок до 24 часа.

- На 06.06. т.г., около 16:00 часа, на изхода на гр. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Пиаджо» с водач Д.В. (51 г. ), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 06.06. т.г., около 20:10 часа, в с. Блъсково, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Рекс» с водач А.М. (20 г. ), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 06.06. т.г., около 18:15 часа, на бул. «Първи май», в посока ж.к. «Галата», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Шкода» Х.А. (47 г.) от Варна, по време на движение, блъска велосипедист, който пресича пътното палтно. Вследствие на инцидента мъжът (65 г.) получава фрактура на крак и контузия на глава, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъедбно производство.

- На 06.06. т.г., около 22:15 часа, на пътя Девня - Суворово, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мазда» А.Г. (22 г.) от с. Неофит Рилски, по време на движение, губи контрол над автомобила и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента мъжът получава контузия на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:


- Не са регистрирани пожар с преки материални щети през посочения период;

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и в отпадъци;

- 8 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 07 юни 2018 | 15:06