МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

06 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
   Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалия период.  

- На 04.06. т.г., е постъпил сигнал за това, че неизвестно лице е обсебило мобилен телефон, собственост на непълнолетно момче от Варна. Деянието е извършено на бул. «Княз Борис I», в ранните часове на деня. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е С.И. (44 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. На С.И. е повдигнато обвинение.

- На 02.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазин за спортни стоки, намиращ се на територията на голям търговски център на ул. «Акад. Андрей Сахаров» във Варна. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче от гр. Игнатиево, неизвестно на МВР. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. На момчето е наложена възпитателна мярка по ЗБППМН. 

- На 02.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазин за дрехи, намиращ се на територията на голям търговски център на ул. «Акад. Андрей Сахаров» във Варна. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са две непълнолетни момчета от гр. Игнатиево, неизвестни на МВР. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. На момчетата е наложена възпитателна мярка по ЗБППМН. 


ПТП:

- На 05.06. т.г., около 07:30 часа, на пътя за с. Кривня, е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Опел» С.А. (61 г.) от Варна, по време на движение, при десен завой, губи контрол над автомобила и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадала жена (41 г. от Провадия), пътуваща в «Опел»-а, която получава контузии на глава и тяло, прегледана е и освободена, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 06.06. т.г., около 01:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в заведение за хранене, намиращо се на ул. «Брегалница». Причината за инцидента се изяснява. Унищожено е стъкло, опушени са 6 кв. м. стени. 

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – на тавана на къща;

- 17 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ, като 16 от сигналите са за отводняване и отстраняване на паднали клони и дървета заради обилните валежи от 04.06.

 06 юни 2018 | 11:19