МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

05 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалия период.  

- На 03.06. т.г., около 19:50 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на М.М. (26 г.) от с. Храброво, е установено, че същият държи в себе си две топчета, съдържащи суха тревиста маса, и пакетче с жълтеникаво хапче. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 1,24 гр. и  производно на амфетамин с тегло 0,15 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Девня. М.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 03.06. т.г., около 19:50 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на Н.А. (26 г.) от с. Храброво, е установено, че същият държи в себе си жълтеникаво хапче. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,14 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Девня. Н.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 31.05. т.г., в гр. Варна, в ж.к. «Аспарухово», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Опел» с водач А.М. (45 г.) от Варна, е установено, че в автомобила има пакетче, съдържащо кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,18 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.М. и неговия непълнолетен спътник са задържани за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 04.06. т.г., около 10:15 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «БМВ» с водач И.К. (27 г.) от с. Чернево, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. И.К. е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.06. т.г., около 12:20 часа, в с. Ново Оряхово, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Балкан» с водач М.Р. (61 г. ), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и няма регистрационни табели. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.06. т.г., около 20:30 часа, във Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Опел с водач А.А. (46 г.) от с. Давидово, обл. Силистра, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. А.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.06. т.г., около 09:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Ю.Н. (44 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,13 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 04.06. т.г., около 12:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Васил Левски», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Форд» М.И. (31 г.) от Варна, по време на движение, след престрояване, застига и блъска велосипедист, който се движи в колоната от автомобили. Вследствие на инцидента мъжът (47 г. от с. Кичево) е получил фрактура на базата на черепа, като е настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», с опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 04.06. т.г., около 14:50 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Цар Освободител» и бул. «Константин и Фружин», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фолксваген» И.К. (41 г.), по време на движение, застига и блъска Л.А. «Опел», спрял в колона от автомобили. Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (66 г.) е получил контузия на шия, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 5 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 04.06. т.г., около 17:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в м-ст «Акчелар». Причината за инцидента е късо съединение в сушилня за дрехи. Унищожена е сушилнята, опушени са 10 кв. м. стени. 

На 04.06. т.г., около 17:20 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Фолксваген», намиращ се в във Варна, на ул. «Св. Св. Кирил и Методий». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са електрически кабели.

На 04.06. т.г., около 20:25 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Рено», намиращ се в във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са електрически кабели и въздушен филтър.

На 04.06. т.г., около 22:05 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се на ул. «Шипка». Причината за инцидента е късо съединение. Унищожена е осветителна кутия. 

На 04.06. т.г., около 23:55 часа, е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в с. Генерал Киселово. Няма пострадали хора. Причината за пожара се изяснява. Унищожена е покривна конструкция – 8 кв. м.

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през посочения период;

- 36 сигнала за отводняване и отстраняване на паднали клони и дървета са отработени през изминалото денонощие.
  При 47 сигнала екипите са установили, че водата в помещенията е под 10 см и е невъзможно да се отстрани с наличната техника. 
  По характерни произшествия са: МБАЛ «Св. Анна», Спешен център, АГ болница, три медицински центъра, три детски заведения, голям търговски център.
 

 05 юни 2018 | 14:41