МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

04 юни 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 01.06. – 03.06.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 5
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 3
2. Други криминални престъпления – 16
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 15 престъпления. 
    Регистрирани са 12 ПТП с 14 пострадали граждани през изминалия период.  
- Служители на отдел «Икономическа полиция» при ОД на МВР – Варна задържаха  над 19 000 къса цигари без акцизен бандерол
  По време на специализирана полицейска операция, при процесуално - следствени действия, на 01.06. т.г., е задържан 36–годишен мъж от Варна. При претърсване в дома на мъжа и в лек автомобил, използван от същия, са открити и иззети общо 19 200 къса цигари от марката «Marble», без акцизен бандерол. А.А. е задържан за срок до 24 часа. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 02.06. т.г., са постъпили два сигнала за кражби от магазини за парфюмерия и козметика, намиращи се на територията на голям търговски център на ул. «Акад. Андрей Сахаров» във Варна. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са три непълнолетни момчета от гр. Игнатиево, неизвестни на МВР. По случаите има образувани преписки, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. На децата са наложени възпитателни мерки по ЗБППМН. 

- При специализирана полицейска операция, след осъществена сделка с наркотични вещества, е задържан 31-годишен варненец за разпространение на наркотични вещества 
  На 01.06. т.г., в гр. Варна, след осъществена сделка с наркотични вещества, са задържани двама мъже – С.Т. (28 г.) и Д.Я. (31 г.), двамата от Варна. В резултат на полицейските действия, са иззети пакетчета, съдържащи суха тревиста маса. При последвалите процесуално – следствените действия, в апартамент, използван от Д.Я., са намерени и иззети общо 63,7 гр. марихуана, спринцовки с кафеникава течност, мобилни телефони и електронна везна. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. Д.Я. е задържан за срок до 72 часа.

- На 01.06. т.г., около 06:00 часа, в с. Каменар, при проведена специализирана полицейска операция, са задържани три жени и мъж. В резултат на полицейските действия, са иззети пакетчета, съдържащи суха тревиста маса (1 гр.); пакетчета с бучки кристалообразно вещество (40 гр.) и електронни везни, като наркотиците били пакетирани по специфичен начин, готови за разпространение. Спрямо една от задържаните – В.А. (48 г.) е повдигнато обвинение във връзка с чл. 354А от НК. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 01.06. т.г., около 14:20 часа, на разклона за с. Близнаци, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Мерцедес» с водачка С.Р. (28 г.) от Варна, е установено, че същата управлява МПС с прекратена по служебен ред регистрация. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 31.05. т.г., в гр. Варна, при процесуално – следствени действия във връзка с досъдебно производство, е задържан Й.Т. (30 г.) от Варна, за който е установено, че е разпространявал наркотични вещества. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. На мъжа са повдигнати обвинения.

- На 30.05. т.г., около 10:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Добри Войников», в момент на продажба на наркотични вещества е задържан Д.Д. (28 г.) от Варна. В резултат на полицейските действия, от дома на мъжа са иззети множество заготовки и прекурсори, служещи за производство на наркотични вещества. При процесуално – следствените действия, в жилището са установени и задържани И.С. (24 г.) и А.Г. (29 г.), двамата известни на МВР. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. На тримата са повдигнати обвинения.


Бързи полицейски производства:


- На 03.06. т.г., около 01:45 часа, е получен сигнал за това, че неизвестно лице прави опит да проникне в частен имот, намиращ се на ул. «Поп Димитър» във Варна. На място е установен и задържан за срок до 24 часа 18-годишният Г.Ж. от Аксаково. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Г.Ж. е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.06. т.г., на бул. «Константин и Фружин» във Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Сеат» с водач Р.И. (40 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,10 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Р.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.06. т.г., на ул. «Св. Св. Кирил и Методий» във Варна, след възникнало ПТП с материални щети, при извършване на полицейска проверка на водача на Л.А. «Сеат» З.И. (53 г.) от Варна, е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,36 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. З.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.06. т.г., около 15:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач Х.И. (26 г.) от с. Соколец, обл. Бургас, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Х.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.06. т.г., около 23:50 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ауди» с водач Б.А. (35 г.) от Провадия, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Б.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.06. т.г., около 18:10 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Пиаджо» с водач М.Д. (39 г. ), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на бул. «Христо Смирненски» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на търговския обект. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Р.К. (22 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 


ПТП:


- На 03.06. т.г., около 12:00 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Поп Харитон» и ул. «Никола Обрешков», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно МПС, по време на движение назад, блъска пешеходка, която се намира зад автомобила. Вследствие на инцидента жената (65 г. от Варна) е получила фрактура на дясно рамо, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 03.06. т.г., около 12:10 часа, на пътя между селата Лопушна и Медовец, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фиат» И.С. (30 г.) от с. Цонево, при навлизане в десен завой, губи контрол над МПС и се блъска в мантинела. Вследствие на инцидента е пострадало дете, пътуващо на задната седалка, което получава контузни наранявания и сътресение на мозъка, прегледано е и настанено за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

- На 03.06. т.г., около 15:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Гео Милев», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Рено» И.А. (25 г.), по време на движение, блъска пешеходка – непълнолетно момиче, което внезапно навлиза на платното за движение. Вследствие на инцидента момичето е получило охлузвания, прегледано е и освободено, без опасност за живота. 

- На 03.06. т.г., около 18:55 часа, на пътя за с. Старо Оряхово, е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Деу» Д.А (43 г.) от Варна, по време на движение, губи контрол над МПС и се блъска в парапет на мост. Вследствие на инцидента жената и 28-годишен мъж получават контузии, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

- На 02.06. т.г., около 10:30 часа, на пътя между селата Петров дол и Габърница, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Опел» Й.О. (68 г.) от Варна, при опит да се включи в движението по главния път, не пропуска и блъска Л.А. «Ситроен». Вследствие на инцидента водачът на автомобила е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 02.06. т.г., около 11:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Дубровник», е възникнало ПТП. Водачът на Т.А. «Мерцедес» Р.Х. (35 г.) спира автомобила и поради факта, че не е взел необходимите мерки, камионът потегля. Вследствие на инцидента мъж (34 г.), който се намира в товарната част, пада и получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 02.06. т.г., около 12:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Яне Сандански», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Волво» П.П. (33 г.) от Приселци, по време на движение назад, блъска пешеходка, която се намира зад автомобила. Вследствие на инцидента жената (29 г. от Разград) е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 02.06. т.г., около 15:20 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на автобус от масовия градски транспорт «Мерцедес» С.П. (45 г.) от Варна, поради ситуация предизвикана от 33-годишна жена – водачка на Л.А. «Фолксваген», употребява рязко спирачки. В резултат на това двама пътници падат на пода. Вследствие на инцидента 93-годишен мъж и 63-годишна жена получават контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 02.06. т.г., около 15:30 часа, в гр. Варна, на бул. «Янош Хунияди», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Опел» С.С. (60 г.) от Варна, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента жената (57 г.) е получила контузии на гръден кош и лумбални прешлени, прегледана е и настанена за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. 

- На 02.06. т.г., около 16:40 часа, на пътя Варна – Бургас, е възникнало ПТП между мотоциклет «Кавазаки» с водач Н.Й. (30 г.) и Л.А. «Хюндай» с водач Г.О. (51 г.), румънски турист. Вследствие на инцидента водачът на мотоциклета е получил фрактури на ключица и пръсти на лява ръка, фрактура на капачката на ляв крак и контузия на гръден кош, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 02.06. т.г., около 19:00 часа, в гр. Варна, на кръстовището  на ул. «Под игото» и ул. «Георги Пеячевич», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мерцедес» Н.З. (32 г.) от с. Дянково, по време на движение, при маневра за завой наляво, блъска пешеходец, който пресича пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът (55 г.) е получил фрактура на ляво коляно, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 01.06. т.г., около 13:40 часа, на пътя Варна – Бургас, на разклона за къмпинг близо до гр. Бяла, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Киа» И.И. (56 г.), румънски гражданин, при опит да се включи в движението по главния път, не пропуска и блъска Л.А. «Рено». Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (76 г.) е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 03.06. т.г., около 04:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в апартамент, намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик». Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са врата, дограма, опушени са 150 кв. м. стени. При пожара няма пострадали хора.

На 02.06. т.г., около 07:00 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Фолксваген», намиращ се в във Варна, на бул. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са електрически кабели, казанче за охладителна течност.

На 01.06. т.г., около 11:30 часа, е получен сигнал за пожар в моторна лодка, намираща се на Морската града в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причината за пожара е техническа неизправност. Унищожен е въздуховод.


- 7 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти, в метален контейнер, в отпадъци, в сметище;


- 6 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 04 юни 2018 | 15:47